Prvi vtis: Roman Jelen je preizklusil enduro motocikle KTM za 2014

11. 9. 2013
Deli

Roman, ki je še vedno strupeno hiter na enduro in motokros motorjih, se je prejšnji teden mudil na Slovaškem, kjer je za Avto magazin in www.moto-magazin.si preizkusil EXC novosti, ki jih je KTM pripravil za 2014. Vabljeni h ogledu zabavnega videa, kjer sta se z Alešem Hladom več kot očitno zelo zabavala (tisti zadnji del videa je parodija, da ne bo kakšne pomote)!

Tole pa Roman pravi o novih modeli KTM: 'Preizkusili smo lahko celotno paleto za hard enduro, torej 125, 200, 250 in 300 EXC z dvotaktnimi motorji ter štiritaktnike EXC-F 250, 350, 450 in 500. Med dvotaktniki je nedvomno prava zverina tristotak, ki se mi zdi tudi najbolj uporaben za enduro. Med štiritaktnik pa bi izbiral ali med 450 kubičnim ali pa med novincem – 250 kubičnim motorjem. No, tudi 'petstotak' je zelo zabaven motocikel'.

Toliko zaenkrat  o prvih vtisih, podrobnejšo analizo novosti in seciranje detajlov pa pričakujte v enem izmed naslednji Avto magazinov. Lahko namignemo da je pod drobnogled vzel tudi posebno serijo Six-days, ki so vrh ponudbe KTM-ovih motociklov za enduro.

PeK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja