Red Bull Romaniacs - divje dirkanje, kopel v reki in krvavi žulji za izvoz

17. 7. 2015 | Tina Torelli
Deli

Na najdaljši dirki v ekstremnem enduru v divjini Transilvanije Miha Špindler trenutno 15. v zlatem razredu, Miloš Novakovič 26. v bronastem. Še en dan do konca - držimo pesti!

Za članoma neuradne slovenske reprezentance v ekstremnem enduru, Miho Špindlerjem in Milošem Novakovičem, so trije dnevi izjemno težkega dirkanja po neodpuščajočem terenu v okolici Sibia. Trenutno v skupni razvrstitvi še vedno vodi lanskoletni zamgovalec Romaniacsov Jonny Walker, na drugem mestu se le dobri 2 minuti za Walkerjem odlično drži Graham Jarvis, s skoraj 45 minutami zaostanka je tretji Alfredo Gomez Cantero.

Do krvi ožujeni Miha Špindler, ki je včerajšnji dan s skupaj 10 vzponi (prvi dan so bili v igri prevsem spusti, ki so večji zalogaj za glavo in zadnjo zavoro kot telo) opisal kot enega najtežjih v karieri, si je danes v cilju "omislil" kopel v reki.

Sicer tudi današnji dan ni bil mala malica, saj je po Špindlerjevih besedah "bila trasa na planoti zelo hitra in ozka, vlekla pa se je v nedogled, kot bi se po skalah in koreninah vozil iz Radovljice v Ljubljano."

Milošu Novakoviču je z dobrim dirkanjem in spiritom uspelo zadržati skupno 26. mesto. Jutrišnji dan po servisni coni napoveduje nekaj najtežjih odsekov v vseh štirih dneh in bo iz dirkačev iztisnil zadnje atome moči. Dirko lahko spremljate v živo na www.redbullromaniacs.com.

Vsaka stisnjena pest šteje!

Tekst: Tina Torelli

Fotografije: Niki Peer, Irina Gorodniakova, Yana Stancheva

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"