Red Bull Sea to Sky 2014 - kralj je ponovno zasedel prestol!

27. 9. 2014
Deli
Špindler po kanjonu proti cilju

Danes se je v turškem Kemerju zaključila druga, gozdna etapa dirke Red Bull Sea to Sky. Včerajšnji zmagovalec etape na plaži Taylor Robert je krono predal kralju ekstremnega endura Grahamu Jarvisu, Miha Špindler pa je napredoval na 17. mesto.

Na včerajšnji, motokrosistično obarvani etapi na plaži, so na zmagovalni oder stopili Taylor Robert, Jonny Walker in Wade Young, danes pa so na težkem in spolzkem terenu po gozdovih in kanjonih pod goro Tahtali prišle v ospredje izkušnje in taktika. Oboje se je obrestovalo tudi našemu mojstru Mihi Špindlerju, ki je od včeraj pridobil kar 13 mest.

Danes je Jarvis pokazal, da je treba nanj resno računati tudi na jutrišnji gorski preizkušnji. Drugouvršena danes, Walker in Lettenbichler, prav tako ne bosta popustila, v resni igri za lovorike pa so še Taylor, Teasdale, Bolton, Lampkin, Wade in simpatični Alfredo Gomez, ki smo ga letos pogrešali na Romaniacsih. Miha Špindler bo seveda poskusil izboljšati lanskoletni rezultat (11. mesto), se pa zaveda, da ne bo lahko, saj je letos konkurenca še trša.

Na tej najbolj uživaški dirki v sezoni ekstremnega endura, ki med dirkači velja za "enduro počitnice", tekmujejo še trije Slovenci: Miloš Novaković, ki je imel letos v Romuniji precej smole, Marko Štusaj in Severin Sajevec, ki se je ravno vrnil s Pokala narodov v trialu v Andori. Na današnjem brifingu je šef dirke Martin Freinademetz povedal, da imajo na zalogi dovolj zlatih medalj (te dobijo vsi tisti, ki bodo jutri osvojili vrh gore Olympos) in upamo, da bodo Slovenci uplenili več kot eno.

In ker se v Kemerju pripravlja na dež, je jasno, da bo jutrišnja etapa izjemno težka. Držite pesti!

Tekst in foto: TT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol