Rezultati glasovanja za naj motocikel

25. 3. 2008
Deli

Ducatiju se uspešno udejstvovanje v prvenstvu MotoGP obrestuje. Z oblikovanjem novega 1098 so zadeli v polno in zdi se, da je 'mali' evropski proizvajalec zasenčil japonske.

Pričakovati, da bi prodaja japonskih motociklov upadla in da bo Ducati čez noč postal svetovna motoristična velesila, je nesmiselno. Ducatiji bodo ostali dvokolesniki za redke izbrance, ki jim ni težko odšteti kakšen bankovec več. Upamo staviti, da je ogromno bralcev glasovalo za to znamko, čeprav sami vozijo (ali bodo vozili) katerega izmed športne japonske četverice. Novi 848 je pač hudičevo lep in je narejen v famoznem Ducatiju, ki je lani zmagal v najprestižnejšem motociklističnem tekmovanju. Zato se ne čudimo, da je od vseh dobil največ glasov.

Kaj pa v preostalih kategorijah? Med velikimi potovalnimi enduro modeli prednjači BMW, v enduru in supermotu KTM, med potovalniki je velikega Gold Winga premagal Yamahin FJR, model FZ1 iste znamke pa se je odlično izkazal med športno-turističnimi tisočaki. Videti je, da je Honda zadela terno z novim CB1000R, ki je že pred prihodom na naše ceste osvojil srca motoristov. Zelo napeto je bilo od drugega do četrtega mesta med malimi roadsterji, medtem ko Kawasakijeve zmage z agresivnim Z750 ni mogel omajati nihče. Sicer pa si sami oglejte rezultate in jih primerjajte s svojim mnenjem. Sodite v množico slovenskih motoristov ali so vaše (skrite) želje nekaj posebnega?

Srečni izžrebanci

Znani so tudi srečniki, ki so bili izžrebani na glasovanju za najboljše motocikle leta 2008. Med obiskovalci, ki so glasovali na spletni strani www.moto-magazin.si, so si nagrade 'priklikali' naslednji:

  • Joze Magyar, Lendava (čelada Shoei)
  • Sonja Erlač, Markovci (najem BMW R1200GS)
  • Renata Kolman, Dolenjske toplice (najem Honda CBR1000RR)
  • Miha Križman, Ljubljana (polletna naročnina na revijo Avto magazin)
  • Jože Kamenik, Velenje (nahrbtnik Shoei)
  • Janez Pečar, Mojstrana (kapa Shoei)
  • Janko Nose, Ljubljana (majica Avto magazin)

Rezultate glasovanja v posameznih kategorijah si lahko ogledate v galeriji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja