Rok Bagoroš v Kambodži štartal z azijsko 'RokON' turnejo

12. 2. 2015
Deli

Mednarodno priznani virtuoz na dveh kolesih je sezono nastopov začel na toplem v Kambodži. Publiko je dobesedno hipnotiziral, saj so ob prvem nastopu obnemeli. Česa takega namreč niso še nikdar videli v živo.

'Sprva sem se že ustrašil, da kaj počnem narobe, ni mi bilo jasno zakaj se publika ne odziva tako kot to vedno počnejo, ko po svetu nastopam s svojimi stunt motocikli KTM. Šele po prvem predahu so mi organizatorji navdušeno pojasnili, da ni nič narobe ampak, da enostavno česa takega pri njih niso še nikoli videli. V Kambodži je motocikel pač prevozno sredstvo in ne rekvizit za zabavo, kaj šele za vožnjo po zadnjem in sprednjem kolesu'.

Po tem, ko je minila uvodna trema pa je sledilo navdušenje, Rok je v trenutku postal njihov junak. Še več, v deželi, kjer je motoristična kultura šele v povojih, je s svojimi nastopi in skupinsko vožnjo, kjer se mu je pridružilo še 300 drugih motoristov, izpeljal posebno preventivno akcijo z motociklistično zvezo Kambodže in pomagal promovirati kulturo vožnje in ozaveščati o pomembnosti uporabe zaščitnih čelad.

Med obiskom glavnega mesta Phnom Penh in Battambang si je tako njegove nastope ogledalo več kot 3000 ljudi.

Ker dober glas seže v deveto vas, ima mladi Radenčan svojo sezono že malone zapolnjeno z nastopi, testiranji in snemanji atraktivnih video vsebin, ki so v vseh letih delovanja postali njegov zaščitni znak.

'Zadovoljen sem, da sem na zimskih pripravah, ko sem z Adriinim avtodomom in motorjem ter rezervnimi gumami v prtljažniku obiskal jug Francije in Španijo ter tam treniral z najboljšimi evropskimi 'stunterji', izpilil nekaj novih trikov. V sezono nastopov sem tako vstopil dobro pripravljen. Naslednji nastopi me čakajo v Vietnamu, nato pa se selim v Turčijo, natančneje v Istambul, kjer bom nastopil na njihovem največjem motorističnem sejmu'.

Poleg teh nastopov ga čaka še razvoj vzmetenja in nekaterih sestavnih delov na novem športnem motociklu KTM RC 390, ki mu bodo pomagali, da bo z novo pridobitvijo prignal nastop in zmogljivosti motocikla do skrajnih zmožnosti.

Kljub temu, da bo leto preživel na turnejah pa Rok obljublja, da ga bomo lahko videli tudi na domačih tleh.

Roka in njegove nastope lahko spremljate na facebook profilu in na www.rokbagoros.com

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"