Rossijeva avtobiografija v slovenščini

9. 8. 2007
Deli

Od letošnjega julija imate na voljo avtobiografijo Valentina Rossija (1979), trenutno drugega v prvenstvu motoGP, sicer pa za mnoge najboljšega dirkača na svetu – Kaj če ne bi nikoli poskusil (Učila International, 2007).

Pravijo mu tudi The Doctor, brez dvoma pa je tudi najzabavnejši v vsej karavani dvokolesnih zverin. Je sedmi najbolje plačani športnik na svetu in zasluži 30 milijonov dolarjev na leto. Do tega je prišel z neznansko nadarjenostjo, karizmatičnostjo, nepopustljivostjo uporniškim duhom in tudi s prikupnostjo. Znan je po nori vožnji in po tem, da sebe in svoj motocikel pripelje do skrajnih meja. Za njegovim mladostnim šarmom se skriva jeklena volja do popolnosti, saj je perfekcionist tako na stezi kot sicer.

V knjigi spretno prepleta dogodke iz otroštva, tekmovanja, odnose v ekipi in opise svojih tekmecev. Njegovi spomini iz otroštva so vedno povezani s strastjo, ki jo je že tedaj čutil do hitrosti. Kot najstnik je izvajal vragolije na skuterju, večletno dirkanje po italijanskih cestah pa je bilo osnova za uspehe, ki jih žanje danes. Obvezno branje za vsakega pravega motorista!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol