Scarabeo 50/100

29. 5. 2014
Deli

Koncern Piaggio je poskrbel za obsežno prenovo skuterja Scarabeo.

Scarabeo je bil kot skuter proizvajalca Aprilia prvič predstavljen davnega leta 1993, in se od takrat, torej skoraj dve desetletji praktični ni spreminjal. Velja za večni skuter, ki nikoli ne bo zastaral, predvsem pa ga lastniki opisujejo kot dobrega, zanesljivega, lahkotnega in nasploh uporabniku prijaznega vsakdanjega sopotnika.

V dveh desetletjih jih je bilo izdelanih več kot 750.000, na voljo pa so bili v treh različnih velikostih okvirja (mala, srednja, velika), poganjalo pa ga je 10 različnih motorjev.

Da bi Scarabeo nekanj svoje večnosti in svežega vetra prinesel tudi v segment skuterjev s 50-kubičnim motorjem pa so v koncernu pripravili tri nove oziroma prenovljene modele - Scarabeo s 50-kubičnim dvo taktnim motorjem, s 50-kubičnim štiri taktnim motorjem in s 100-kubičnim štiri taktnim motorjem. Vsi so seveda vgrajeni v najmanjši okvir, ki ga ta zdaj samostojna znamka ponuja svojim kupcem.

Nepozorno oko ne bo takoj prepoznalo vseh oblikovalskih sprememb, ki so jih pripravili v tovarni, saj novi Scarabeo ostaja zvest svojemu 'neo vintage' stilu. Motorji in ostala tehnika je znana iz drugih modelov tega koncerna, torej dovolj sodobna, solidno zmogljiva in pregovorno zanesljiva.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"