Scorpa T-Ride

11. 12. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Ne spada med trial in ne med enduro motocikle, ampak je mešanica obojega in poleg tega uporaben še za skok po opravkih v mestu. Kmalu tudi z električnim motorjem!

Scorpa T-Ride 250 ima vgrajen Yamahin štiritaktni tekočinsko hlajeni agregat s petimi ventili v glavi ter z Dellortovim 28-milimetrskim vplinjačem. Ima tako nožni kot električni zaganjač, 5 prestav in 7-litrsko posodo za gorivo. Najbolj preseneti podatek o teži, saj motocikel tehta komaj 96 kilogramov! Zelo vsestranski motocikel, ki se glede na to, da so ga naredili v tovarni, kjer se pretežno ukvarjajo z dvokolesniki za trial, verjetno da zapeljati tudi prek zahtevnih preprek.

Kot zanimivost lahko povemo, da Scorpa v svoje dvokolesnike začenja vgrajevati tudi električne motorje. Tako so že 'splavili' eTricks, 38 kilogramov težak dvokolesnik miniaturnih dimenzij, ki je bolj kot izvajanju vragolij namenjen uporabnosti tam, kjer je glavni problem prostor. Dosegel naj bi hitrost 45 km/h.

Glede na stanje na njihovi spletni strani, namenjeni le dvokolesnikom na električni pogon, lahko kmalu pričakujemo še trial in T-Ride na 'štrom'.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol