Skubic uspešno začel v Daytoni

11. 3. 2011
Deli

Slovenski dirkač Boštjan Skubic, ki se te dni mudi na motociklistični dirki na Floridi, je uspešno prestal prvi dan na stezi. Popoldanske kvalifikacije za 200 milj dolgo dirko, ki bo na sporedu v soboto, je član moštva Inotherm Yamaha zaključil na 15. mestu izmed 53 prijavljenih dirkačev.

Zjutraj in dopoldan je udeležencem dirke sicer precej nagajalo vreme, saj je močno deževalo. Iz tega razloga je organizator odpovedal vse aktivnosti na progi, saj je dirkanje po močno nagnjenem ovalu že samo po sebi precej nevarno, voziti s hitrostmi preko 300 km/h po mokrem pa bi bila seveda popolna norost.

Tako so bili vsi tekmovalci zjutraj ob edini prosti trening in zato se je dogajanje na stezi začelo šele popoldan. Skubic je najprej odpeljal kvalifikacije za razred superbike, kjer je s svojo 1000-kubično Yamaho dosegel 17. čas, takoj zatem pa se je presedel še na 600-kubično Yamaho R6 in v kvalifikacijah za 200 milj dolgo dirko osvojil 15. mesto.

Tako se je Skubic danes že kvalificiral na sobotno dirko, pa čeprav ga v obeh tekmovalnih razredih jutri čaka še drugi del kvalifikacij, kjer bo skušal še izboljšati svoj štartni položaj.

"Jutranje deževje me je sprva spravilo v slabo voljo, saj sem takoj vedel, da bo odpadel jutranji prosti trening, ki je zame še kako dragocen. V primerjavi z ostalimi tekmovalci sem tu hendikepiran, saj so imeli Američani že med zimo tu testiranja gum in se tako na tej stezi vedno počutijo precej bolj doma kot se sam. Vsako leto pač potrebuješ nekaj krogov, da se znova privadiš vožnje po strmo nagnjenem ovalu. K sreči sem kar kmalu ujel svoj ritem in tudi oba moja motocikla sta delovala odlično, tako da sem kljub jutranjemu dežju z izkupičkom zelo zadovoljen. Namenoma se sprva nisem zagnal na polno. S fanti smo se odločili, da začnemo previdno, zato sem nad dobrimi časi še toliko bolj presenečen, saj sam pri sebi čutim, da imam še kar nekaj rezerve. No, res pa je, da bodo tudi ostali še popravili svoje čase.” je ostal realen Boštjan Skubic, ki je za prvo peterico zaostal le sekundo in zato po svojih besedah še vedno cilja na štartni položaj med najhitrejšimi desetimi.

Boštjan Skubic pa bo jutri tudi že odpeljal prvo dirko. Po končanih kvalifikacijah ga čaka dirka razreda superbike, ki se vozi dvakrat. Druga dirka razreda superbike je na sporedu v soboto popoldan. Držimo pesti.

Inotherm Racing Team

foto: Bor Dobrin

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja