Skupina Rusov snuje nov narodni motocikel

26. 11. 2013
Deli
Skupina Rusov snuje nov narodni motocikel

Skupina motorističnih zaprisežencev ima namen zasnovati povsem nov motocikel, ki naj bi ga ruski motoristi vzeli za svoj novi narodni model.

Člani najstarejšega ruskega moto kluba Nočni volkovi intenzivno snujejo povsem nov motocikel, ki naj bi s svojo zanesljivostjo, zmogljivostmi in dostopno ceno, obnorel ruske motoriste.

''Cilj je izdelati popularen in brutalen motocikel''; je povedal predsednik in vodja kluba Nočni volkovi. Levji delež pri razvoju bo imela tudi tovarna iz Volgograda, ki naj bi že imela izdelan motor s 1500-kubiki delovne prostornine in približno 100 konjskimi močmi.

Kar se tiče oblike naj bi snovalci inspiracijo našli v motociklih Ural, cena pa naj ne bi bila večja od 3.700 evrov. Motocikel naj bi poimenovali Volk, prvi prototip pa naj bi bil pripravljen do leta 2015. Kar se tiče finančne plati zgodbe, člani kluba pričakujejo uslugo s strani ruskega predsednika Putina, ki je že večkrat sodeloval v njihovih akcijah.

Moto Klub Nočni volkovi nikakor ni eden takih, kot jih lahko gledamo v ameriških filmih. Gre namreč za veliko število ljudi, ki se zelo aktivno in uspešno zavzemajo za otroke brez staršev, zdravo življenje, negujejo rusko tradicijo in se zavzeto borijo proti narkomaniji.

Če se bo ta motocikel zares pojavil na tekočih trakovih, bi znal biti zelo zanimiv. Kot Lada Niva na dveh kolesih.

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol