Slovenci po pričakovanjih

7. 2. 2007
Deli
Slovenci po pričakovanjih

Minulo nedeljo so se slovenski dirkači z motornimi sanmi udeležili prve dirke letos.

Člani celjske ekipe SKI&SEA snowcross team so v Bergamu v Italiji tekmovali na dirki odprtega italijanskega prvenstva. Dirka se je za naše tekmovalce v idiličnem zimskem vremenu iztekla po pričakovanjih, saj so se prav vsi štirje v svojih kategorijah uvrstili med najboljših deset.

V razredu do 500 kubičnih centimetrov je Jure Saviozzi tekmovanje po treh vožnjah zaključil na desetem mestu. Marko Jager je v razredu do 800 kubičnih centimetrov z dvema sedmima in enim osmim mestom zasedel skupno osmo mesto. Sprva mu je kazalo celo na uvrstitev med najboljših pet, a se je po manjših tehničnih težavah na koncu moral zadovoljiti z osmim mestom. V obeh omenjenih kategorijah je po pričakovanjih zmagal domač tekmovalec Alessandro Ploner.

Aljaž Širše in Gašper Podbregar sta tekmovala v razredu Trofeo Italia, kjer so moči skupaj merili dirkači razredov do 500 in do 800 kubičnih centimetrov. Podbregar je zasedel osmo, Širše pa po hudem padcu v drugi vožnji skupno deseto mesto. Ekipa SKI&SEA racing team ta vikend odhaja na dirko z Atv – ji v Labin ( Hrvaška ) kjer bodo nastopili predvsem zaradi kondicijskih priprav pred naslednjo dirko Italjanskega prvenstava v Snovcrossu v Cortini.

Andreja Prel

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja