Speedway: Svetovni prvak bo dirkal v Šiški

5. 4. 2012
Deli
Speedway: Svetovni prvak bo dirkal v Šiški (foto: Sašo Ključarič)
Sašo Ključarič

Petega maja se v Ljubljani obeta speedway spektakel, saj se bodo v Šiški odvijale kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Spopadle se bodo reprezentance Slovenije, ZDA, Ukrajine in Italije.

Sezona v speedwayu se je komajda začela. V Ljubljani je bila prejšnjo soboto prva letošnja dirka - pokalno tekmovanje, na katerem sta se pomerili reprezentanci Češke in Slovenije. AMTK Ljubljana, organizatorji kvalifikacijske dirke za svetovno prvenstvo ekip, ki bo 5. maja letos v Ljubljani, pa so v teh dneh že prejeli prve prijave.

Na stadionu Ilirije v Zgornji Šiški bodo navdušenci tega športa lahko v živo videli tudi aktualnega svetovnega prvaka Američana Grega Hancocka, ki je minulo soboto na Novi Zelandiji dobil tudi prvo dirko za svetovno prvenstvo letos.

Hancocku se bo v Ljubljani pridružil še en nekdanji svetovni prvak Billy Hamill, ki bo ZDA pomagal v boju za naslov ekipnih svetovnih prvakov. Obeta se nam torej imeniten spektakel v speedwayu, v katerem bo slovensko reprezentanco vodil desetkratni državni prvak Matej Žagar.

Celotni koledar dirk na stadionu Ilirija si lahko ogledate tukaj.

foto: Sašo Ključarič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja