Stopimo skupaj: Vožnja v podporo terenskemu motošportu

28. 5. 2014
Deli

To soboto, 31. 5. 2014, se bomo skupaj zapeljali po večini slovenskih motokros in enduro poligonih. Za podporo legalizaciji takih in podobnih parkov, za širjenje zavedanja, da je motošport – šport ter v vzpodbudo k vožnji po urejenih progah. Prav je, da če le morete tole akcijo, ki si jo je zamislil Matevž Hribar, novinar, moto vodič in avanturist, tudi podprete s svojo udeležbo!

Če morda ne veste, ... v pripravi je nov (dokaj zastarel in neživljenski) zakon o varovanju narave, ki naj bi strožje posegel v področje vožnje z vozili v naravnem okolju. A le višje kazni in podobne sankcije niso prava, še manj pa pravilna pot. Družba mora ponuditi alternativo. In, z druge strani, terenski motošportniki moramo pokazati, da si to zaslužimo.

Kaj je namen približno 750-kilometrske etape s sedmimi 'specialnimi preizkušnjami'?

-         Širši javnosti terenski motošport predstaviti kot šport, za izvajanje katerega potrebujemo PROSTOR, ter s tem opozoriti na težave posameznikov in društev pri pridobivanju dovoljenj za legalizacijo stez, poligonov, parkov in organizacije treningov in tekmovanj,

-         vzpodbujati voznike terenskih vozil k spoštovanju t.i. ENDURO BONTONA,

-         podpreti izvajanje voženj po urejenih parkih in udejstvovanju na treningih ter tekmovanjih,

-         in mimo grede pokazati, kako čudovite ceste in cestice nam nudi naša dežela.

Kako bomo izpeljali skupinske vožnje po stezah?

Prav veliko časa ne bomo imeli, zato bomo po prihodu na lokacijo najprej naredili skupinsko fotografijo z izobešenim panojem 'MOTOŠPORT=ŠPORT, PUSTITE NAM PROSTOR', nato pa naredili en krog po pisti. Poudariti velja, da to ne bo dirka, a da je za potrebe video materiala, ki ga bodo zabeležile male akcijske kamere, željeno, da bo dogajanje dinamično. Prehitevanja so dovoljena, seveda bo varnost na prvem mestu!

Lokacije in predviden urnik prihoda na steze:

8:00 Mačkovci

9:40 Radizel / Orehova vas

10:30 Lemberg

13:00 Stranska vas pri Semiču

17:00 Enduro -Trial park Griža

19:00 Žiri

20:00 Brnik

Matevž Hribar, enduro entuziast, ki bo odpeljal to etapo, katere se ne bi sramovali niti na Dakarju pravi: 'Prosim za razumevanje, v kolikor bi prišlo do zamud pri obisku lokacij ali celo odpovedi celotne akcije. Teren je nepredvidljiv, vreme in ceste prav tako. V kolikor bo potrebno, bom spremembe javil upravnikom stez, s katerimi sem bil v kontaktu pri pridobivanju lokacij.'

POMEMBNO: Do lokacije se pripeljite v skladu z veljavnimi predpisi in na način, ki ne bo motil okolice.

PeK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"