Super športni dan v peskovniku s Tonijem

27. 1. 2014 | Peter Kavčič
Deli

Nam ne tako zelo oddaljeni turistični kraj Lignano, ki leži nekje na pol poti med Trstom in Benetkami je pred dobrim desetletjem že gostil najboljše svetovne enduro in motokros voznike, na tradicionalni dirki 12 ur Lignana. Da v turističnem kraju, na peščeni plaži z lahkoto narediš motokros stezo pa so dokazali nekajkrat v letošnjem januarju. No, to nedeljo smo se tudi mi preizkusili v 'zlatem' pesku in izjemno uživali.

Največji razlog, da smo se odpravili na plažo je bil sicer Toni Mulec, ki je trdno odločen, da se letos prebije med 30 najhitrejših na legendarni dirki Enduropale LeTouquet, kjer se vsako leto med seboj pomeri kar tisoč!!! dirkačev. Pridružili smo se mu pri testiranju nastavitev njegovega KTM-a 450 SX-F, s katerim bo nastopil na letošnji prestižni dirki. Lahko vam zaupamo, da je njegov KTM po pasu tik ob vodi letel z 147 km/h! Toni je po lanski dirki, kjer je osvojil 45. mesto, dobil dodaten motiv, da se še bolje pripravi in tako je celo zimo vozil na italijanskih plažah, ter si ob tem tudi priredil motor, da bo čimbolj konkurenčen.

Lokalni moto klub bo v februarju še organiziral podobne vožnje, veliki finale pa bo marca, ko bo na sporedu tudi 3-urna dirka na plaži. Urnike in aktivnosti lahko spremljate na njihovi facebook strani pod motoclub sabbiadoro ali na www.mcsoffroad.it ....

V vsakem primeru, toooplo priporočamo, da se vsaj enkrat odpravite v Italijo in na plaži v Lignanu ali Bibione preizkusite svoje sposobnosti v pesku. Plačate 25 evrov (če nimate tekmovalne licence) in to vključuje tudi zavarovanje ter topel čaj in košček sladkega peciva.

Končna ocena: Zabavno, utrujajoče ampak na koncu z velikim nasmeškom....

Tule pa lahko pogledate kako se je Toni Mulec lansko leto vozil na največji enduro dirki Enduropale Le Touquet.

Peter Kavčič

Foto: Peter Kavčič, Uroš Jakopič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"