Novice Promocijsko sporočilo

Suzuki GSX S 1000 - čistejši, a močnejši: novi GSX združuje najboljše z vseh vetrov (video)

29. 4. 2021
Deli

V svetu športnega motociklizma ima kratica GSX status kulta! Te tri črke so pred štiridesetimi leti obrnile svet motociklizma na glavo. Poleg superšportnega motocikla z oznako R na koncu so pri Suzukiju poskrbeli tudi za bolj vsestranski in vsakodnevno uporaben športni motocikel GSX-S 1000, ki je v sezono 2021 zapeljal v vznemirljivi novi izvedbi.

Novi Suzuki GSX-S1000  je pravi streettfighterr”, ki je vedno zagotavljal impresivne športne zmogljivosti, odlično vodljivost in izjemno udobje, zdaj pa so ga osvežili še s sodobnim dizajnom, ki hkrati razkriva tudi tehnično posodobljen motocikel. Dizajn je drzen, z nekaj več ostrimi robovi in prinaša svežino, ki so jo v zadnjem obdobju uvedli z modeli Katana in Vstromm 1050. Poleg tega, da Suzuki GSX-S1000 pritegne pozornost, njegove zmogljivosti in elektronski dodatki naredijo razliko na cesti. Pri Suzukiju pravijo, da gre za odlično kombinacijo nezahtevnega motocikla in športnega karakterja. Vrstništirivaljnik zmore 152 'konjev', kar ob teži 214 kilogramov obeta veliko užitkov.

Užitek v vožnji je zagotovljen

Položaj krmila, nova, športni vožnji prilagojena zasnova sedeža in položaj kolen zaradi ozke konstrukcije zagotavljajo udoben položaj sedenja in odlične vozne lastnosti. Ohranili so moč motorja in ga uskladili z normativom Euro5, hkrati pa dodali vso najsodobnejšo elektroniko in asistenčnee sisteme za brezskrbno in varno uživanje v dinamični vožnji. LED-žarometi, velik, digitalni zaslon, sistem za nadzor oprijema zadnjega kolesa in sistem za pretikanje brez uporabe sklopke ter cornering ABS so del serijske opreme! Uradna cena še ni znana, smo pa dobili zagotovilo, da bo konkurenčna in le malenkost višja od predhodnega modela kljub izjemnemu seznamu dodatne opreme.

Suzuki GSX-S1000 prinaša tudi prenovljeni LCD-zaslon armaturne plošče in nudi veliko informacij z izjemno grafiko in modro osvetlitvijo ozadja. Skladno z napadalnim slogom motocikla, na zaslonu prevladujejo število vrtljajev, prestave in trenutna hitrost, na enostavno berljivi instrumentni plošči pa so vidne tudi vse nastavitve in druge povratne informacije. Poleg novega, modernega in prečiščenega videza, kjer za prepoznavnost poskrbijo vertikalno zložene LED-luči in LED-pozicijske luči nad njimi, celoto dopolnjujejo minimalistični LED-smerniki. Na račun večjega rezervoarja za gorivo (19 litrov) omogoča večjo avtonomijo, dodatno pa lahko za večjo uporabnost pri daljših vožnjah naročite Suzuki tank torbo. Občutek v vožnji in svoboda gibanja sta bila vodilo pri snovanju novega sedeža, ta pa kljub temu zagotavlja športno in udobno sedenje za voznika in sopotnika. Nova oblika nudi več podpore, zadnji sedež pa lahko opremite s pokrovom, ki izboljša športni videz motocikla in je del originalne dodatne opreme.

Najsodobnejši asistenčnii sistemi serijsko!

Napredni elektronski nadzorni sistemi novega GSX-S1000 vključujejo Suzuki Drive Mode Selector (SDMS), ki za spremenjen značaj pri pospeševanju spreminja odziv ročice za plin in krivuljo navora ter Suzuki Intelligent Ride System (SIRS), ki povečuje samozavest voznika in udobje v vožnji. Dvosmerni sistem hitrega prestavljanja vam omogoča hitrejši in enostavnejši premik navzgor ali navzdol, brez uporabe sklopke. Sama interakcija novega menjalnika s sistemom (SDMS) zagotavlja še boljšo izkušnjo v vožnji in neverjetno izkušnjo pospeševanja. Preoblikovana različica Suzukijevega sistema za nadzor oprijema (STCS) s petimi načini zdaj ponuja več možnosti, ki ustrezajo najrazličnejšim voznim pogojem in slogom vožnje.

GSX-S1000 je zasnovan tako, da zagotavlja vznemirljive izkušnje v vožnji in vrhunske zmogljivosti. Zmogljiv je 999-kubični, tekočinsko hlajeni, štiritaktni, štirivaljni motor DOHC, ki izhaja iz superšportnih modelov. Za vsakodnevno uporabo je navor povečan v območju nizkih in srednjih vrtljajev, a se v svojem elementu najbolje počuti v območju srednjih in visokih vrtljajev.

Okvir in vzmetenje sta zasnovana z mislijo na vrhunsko vodljivost in popolno kontrolo. Kompakten in lahek okvir na Suzukiju GSX-S1000 je povezan z zadnjo nihajko iz aluminijeve zlitine, kar še izboljša lego na cesti in omogoča bolj samozavestno vožnjo. Obrnjene sprednje vilice KYB s premerom 43 mm zagotavljajo športen oprijem sprednjega kolesa. Zadnje vzmetenje, ki je prav tako popolnoma nastavljivo, se učinkovito odziva na spreminjajočo se površino ceste, kar še poveča občutek stabilnosti.

Za Suzuki GSX-S1000 je na voljo široka paleta originalne dodatne opreme, s katero lahko svoj model prilagodite in izboljšate njegovo funkcionalnost. Dodatna oprema vključuje skoraj vse, kar potrebujete za udobno potovanje ali izboljšanje udobja v vožnji.

S provokativnim videzom in vznemirljivimi voznimi lastnostmi je model spet pripravljen na osvojitev kategorije naked. Drzna nova zasnova daje pravemu street fighterju bolj definiran videz, medtem ko napredni elektronski sistemi vozniku omogočajo drzno, a hkrati bolj varno vožnjo.

Vse o novem, vznemirljivem motociklu Suzuki GSX-S1000 najdete na tej povezavi.