SXC: V Ajdovščini bo šlo 'prestavo višje'

5. 5. 2011
Deli

Po dveh dirkah za pokalno prvenstvo Slovenije v cross countryju bo to soboto na sporedu tretja preizkušnja. Ta bo nekaj posebnega, saj se bodo rednim voznikom pridružili tudi sodelujoči v domačem enduro prvenstvu.

Tako lahko pričakujemo še večje število udeležencev, po rekordnih 166, ki so se pomerili v Slovenj Gradcu, se številka nevarno bliža dvestotici. Sicer pa je že sedaj na prvih dveh dirkah tekmovalo preko 200 različnih voznikov (natančneje 201 voznik). Promotor dirk SXC Silvin Vesenjak tako potrjuje napovedi, da lahko tovrstno dirkanje postane najbolj množični moto šport pri nas, čar vsega skupaj pa je tudi v pestrosti stez po katerih so speljane dirke, tako da nikoli ne bo nikomur dolgčas.

Organizator dirke v Ajdovščini Jaka Seles je s svojo ekipo pripravil drugačno stezo, kot smo jo bili vajeni iz prvih dveh preizkušenj: "Steza morda ne bo tako tehnično zahtevna in neusmiljena kot sta bili prvi dve, bo pa nedvomno dosti hitrejša, narejena po vzoru hitrostnih preizkušenj dirk za svetovno prvenstvo v enduru. Poleg ovinkov na različnih podlagah bomo vse skupaj začinili z nekaj ovirami iz velikih traktorskih gum, skoki (zanimivimi za profije in varnimi za amaterje), šikanami, kakšna malenkost pa naj ostane še presenečenje" je komentiral priprave na tretjo

preizkušnjo.

Poleg treh dvournih dirk, ki bodo razporejene med 10. in 17. uro, bo dogodek popestril tudi vzporedni avto tuning šov tako da poleg kros in enduro motociklov ne bo manjkalo lepih deklet in zloščene avtomobilske pločevine z glasnim ozvočenjem.

Video posnetek proge si lahko ogledate tule.

Koledar preostalih dirk za Slovenski 'cross country' pokal:

07.05.: Ajdovščina

18.06.: Škedenj

17.09.: Mačkovci

01.10.: Paha

09.10.: Dolina pod Kalom

Vsi rezultati in dodatne informacije na: www.crosscountry.si in www.amzs-sport.com.

SXC PR

foto: Gašper Podbregar / Ski&Sea Racing Team

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja