Zgodovinski uspeh Tima Gajserja

Motomagazinovci se veselimo prve zmage Tima Gajserja na dirki za svetovno prvenstvo v kategoriji MX2 - Timove prve stopničke so istočasno tudi prve tovrstne stopničke v slovenski zgodovini, zato je rezultat še toliko bolj pomemben!

20. 4. 2015

Kdor zna, zna, in Tim Gajser, eden najboljših motokrosistov na svetu, zna po novem zmagati tudi na dirki za svetovno prvenstvo! V italijanski Pietramurati je bila ta vikend že četrta tekma za svetovno prvenstvo, ki je motokros karavano končno pripeljala v Evropo.

Na zadnji dirki v Argentini je Gajser zasedel odlično 5. mesto, v Katarju je bil 4., na Tajskem pa enajsti. Mogoče so tokrat pomagali tudi slovenski navijači, ki so Tima podprli v Italiji, a dejstvo je, da sta bila Gajser in Honda Gariboldi Team tokrat nepremagljiva.

V prvi vožnji je Tim začel dobro, a je na koncu moral priznati premoč vodilnemu v skupnem seštevku, Nizozemcu Jeffreyu Herlingsu. V drugi vožnji je dobro razpoloženi Gajser hitro prehitel Herlingsa, ki ga je neupešno lovil in v zadnjem krogu celo padel.

Tima se je na cilju najprej zahvalil očetu, ekipi in navijačem, šele nato pa se je razgovoril o dirki. Tim pač. V skupnem seštevku je po četrti tekmi zdaj četrti, kar je odlično izhodišče in izziv za naslednje tekme. Držimo pesti!

Tekst: Tina