Zgodovinski uspeh Tima Gajserja

20. 4. 2015
Deli

Motomagazinovci se veselimo prve zmage Tima Gajserja na dirki za svetovno prvenstvo v kategoriji MX2 - Timove prve stopničke so istočasno tudi prve tovrstne stopničke v slovenski zgodovini, zato je rezultat še toliko bolj pomemben!

Kdor zna, zna, in Tim Gajser, eden najboljših motokrosistov na svetu, zna po novem zmagati tudi na dirki za svetovno prvenstvo! V italijanski Pietramurati je bila ta vikend že četrta tekma za svetovno prvenstvo, ki je motokros karavano končno pripeljala v Evropo.

Na zadnji dirki v Argentini je Gajser zasedel odlično 5. mesto, v Katarju je bil 4., na Tajskem pa enajsti. Mogoče so tokrat pomagali tudi slovenski navijači, ki so Tima podprli v Italiji, a dejstvo je, da sta bila Gajser in Honda Gariboldi Team tokrat nepremagljiva.

V prvi vožnji je Tim začel dobro, a je na koncu moral priznati premoč vodilnemu v skupnem seštevku, Nizozemcu Jeffreyu Herlingsu. V drugi vožnji je dobro razpoloženi Gajser hitro prehitel Herlingsa, ki ga je neupešno lovil in v zadnjem krogu celo padel.

Tima se je na cilju najprej zahvalil očetu, ekipi in navijačem, šele nato pa se je razgovoril o dirki. Tim pač. V skupnem seštevku je po četrti tekmi zdaj četrti, kar je odlično izhodišče in izziv za naslednje tekme. Držimo pesti!

Tekst: Tina

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"