Tom Cruise se bo v Top Gunu spet vozil s Kawasakijem

13. 6. 2018
Deli
Tom Cruise se bo v Top Gunu spet vozil s Kawasakijem

Če se po vaših žilah pretaka vsaj malo bencina, se gotovo spominjate scen iz filma Top Gun, v katerih je pred 33 leti zvezdnik Tom Cruise vozil Kawasakija GPZ 900.

Kmalu naj bi na platna kinematografov prišlo nadaljevanje tega kultnega filma, v katerem bo glavna vloga prav tako pripadla Tomu Cruisu, le da bo tokrat igral že skoraj ostarelega letalskega asa.

Kot kaže, pa Maverick (Tom Cruise) tudi v nadaljevanju filma ostaja strasten motorist, saj so se na spletu pojavile fotografije s snemanja, na katerih se Maverick naokoli prevaža na Kawasakijevem H2R.

S tem so snovalci filma izkazali posebno čast legendarnemu modelu GPZ 900 iz prvega dela filma.

Da je Kawasaki H2R prekleto hiter motocikel, je jasno, vseeno pa vam podajamo eno zanimivo primerjavo o tem, kam je v 33 letih privedel razvoj v motociklizmu.

Kawasaki GPZ 900 je razvil 115 'konjskih' moči in je četrt milje s stoječega starta prevozil v dobrih 11 sekundah. Skoraj povsem sveži H2 s svojimi 210 'konji' to razdaljo premaga v 9,6 sekunde, medtem pa prisilno polnjeni H2R s kar 326 'konji' za to potrebuje malenkost manj kot 8 sekund, čez črto pa zapelje s skoraj 300 kilometri na uro.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja