Tomos z novim direktorjem

7. 1. 2011 | Matevž Hribar
Deli

Na čelu podjetja bo Domna Bočkorja zamenjal Dino Klobas.

Po dveh letih vodenja družbe Tomos d.o.o., motoindustrija, se Domen Bočkor (z njim smo lani opravili tudi intervju) poslavlja od direktorskega stolčka, saj bo odslej zaposlen v finančnem stebru Hidira FIN, kjer je bil že prej odgovoren za področje nepremičnin.

Vodenje je z novim letom prevzel Dino Klobas, dosedanji direktor tehničnega področja in dolgoletni sodelavec Tomosa, ki bo nadaljeval z uresničevanjem dosedanje vizije in strategije podjetja in blagovne znamke dvokoles s preko 55-letno tradicijo. Bočkor bo še vedno povezan z mopedi, saj ostaja direktor družbe Tomos Invest d.o.o., odgovoren pa bo tudi za vodenje družb na Nizozemskem in v ZDA.

Tomos bo pod vodstvom Dina Klobasa pospešeno razvijal tržno mrežo v zahodni Evropi ter nadaljeval proces centralizacije proizvodnje dvokoles v Kopru.

Na ključnih trgih bo nastopal z že uveljavljenimi modeli dvokoles s prostornino do 50 kubičnih centimetrov, plasiral bo novo linijo skuterjev ter prvo električno dvokolo E-lite, razvito in izdelano izključno s slovenskim znanjem.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja