Tomosovi starodobniki ponovno na obali

14. 4. 2011
Deli
Tomosovi starodobniki ponovno na obali

Tradicionalno srečanje mopedov se bo odvijalo pred poslovnimi prostori Tomosa v Kopru, 16. aprila 2010, s pričetkom ob 9. uri.

Srečanje organizira Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Adria Classic Koper v soorganizaciji podjetja Tomos in Avtošole Capris.

Na prireditvi ljubiteljev starodobnih vozil Tomos so zbrani vsi legendarni modeli Tomos, ki so bili proizvedeni v edini slovenski tovarni motornih koles. Tekmovalni utrip se začne s krožno vožnjo, ki bo letos potekala na trasi Koper-Šmarje-Puče-Sveti Peter-Dragonja-Portorož-Piran-Izola –Koper in se zaključi spretnostno preizkušnjo.

Na samem prizorišču bosta Policija in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu predstavila elemente treninga varne vožnje.

Organizirani so tudi ogledi proizvodnje pod strokovnim vodstvom ter predstavitve Tomosovega prodajnega programa, ki se začne z osnovnim Flexer-jem, nadaljuje z ekonomičnim FunSport'r-jem, preko avanturističnega Alpina in zaključi z mladostno izzivalnim Racingom.

Prvič bo uradno predstavljen tudi Tomosov električni skuter E-lite, – dvokolesnik, ki je z bogato osnovno opremo namenjen vsem, ki tudi med dinamično vožnjo mislijo in živijo zeleno. Ob tem velja omeniti, da je E-lite dejansko šele prvi znanilec nove Tomosove linije električnih vozil. Podjetje namreč v prihodnje načrtuje tudi elektrifikacijo ostalih vozil iz proizvodnega programa. V razvoj sta poleg Tomosa, ki je nosilec projekta, vključeni še Iskra Avtoelektrika in Hidria.

Na posebnem poligonu bo mogoče preizkusiti tako novi E-lite kot druga vozila iz Tomosovega prodajanega programa.

Prireditev obuja bogato slovensko tehnično dediščino, ki se sreča z današnjim časom.

Urnik prireditve:

7:00-09:30 Zbor tekmovalcev

9:30-15:00 Vodeni ogledi tovarne

9:15-14:00 Šola varne vožnje

09:30-10:00 Predstavitev dirkalnikov

10:00-16:00 Krožna vožnja

10:30-15:00 Testne vožnje Tomos

14:30- 16:00 Spretnostna vožnja

16:00 Podelitev priznanj

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja