Tomosovi starodobniki ponovno na Obali

21. 4. 2010
Deli
Tomosovi starodobniki ponovno na Obali

V Soboto, 24. 4. 2010, bo v Kopru četrto srečanje motornih koles Tomos. Udeleženci se bodo zapeljali na krožno vožnjo in se preizkusili v spretnostni vožnji.

Podjetje Tomos že četrto leto zapored organizira Srečanje motornih koles TOMOS. Tradicionalna prireditev bo potekala pred poslovnimi prostori Tomosa v Kopru, 24. aprila 2010, s pričetkom ob 9. uri. Prireditev obuja slovensko tehnično dediščino, ki se sreča z današnjim časom.

Na srečanju, ki ga organizirata podjetje Tomos in Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Adria Classic Koper v soorganizaciji z Avtošolo Capris, se bodo zbrali vsi legendarni modeli Tomos, ki so bili izdelani v edini slovenski tovarni motornih koles. Tekmovalni utrip se bo začel s krožno vožnjo, ki bo letos potekala na trasi Koper-Dekani-Hrastovlje-Marezige-Koper in se zaključil s spretnostno preizkušnjo.

Tomos bo na sobotnem dogodku prvič predstavil novo linijo skuterjev, ki zajema štiri modele z dvema različnima prostorninama motorjev. Model Nitro 50 bo z agresivnejšim izgledom navduševal mlade, bolj drzni bodo izbrali močnejšo različico s 125 ccm agregatom. Model Twister, ki je prav tako na voljo v 50 in 125 ccm različici, bo ljubitelje navdušil z elegantno linijo in udobno vožnjo. Vsi modeli imajo vgrajen zmogljiv, a varčni 4-taktni agregat.

Na Srečanju motornih koles TOMOS bodo organizirani tudi ogledi proizvodnega procesa in predstavitve Tomosovega prodajnega programa, ki poleg novega programa skuterjev združuje že uveljavljene modele: osnovni Flexer, ekonomični FunSport'rer, avanturistični Alpino in mladostno izzivalni Racing. Vsi obiskovalci se bodo lahko podali na testne vožnje.

Pester spremljevalni program na prizorišču Srečanja motornih koles TOMOS bo potekal vse do 16 ure. Policijska uprava Koper in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Ministrstvu za promet bosta predstavila elemente treninga varne vožnje. Posebna pozornost bo namenjena preprečevanju vožnje pod vplivom alkohola, preizkusiti bo mogoče delovanje alkotesta in simulacije alkoholiziranosti s posebnimi očali.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"