Trije novi Harley Davidsoni

11. 3. 2014
Deli

Harley Davidson je po tem, ko je lani nekoliko skrčil svojo prodajno paleto, predstavil tri nove modele.

Trije novi modeli, Low Rider, SuperLow 1200T in Street Bob Special Editon se tako pridružujejo paleti lansko leto temeljito prenovljenih modelov Road King, Electra Glide in Street Glide. Tudi Harley v okviru teh prenov sledi modernim smernicam in na svoje motocikle vpeljuje vse bolj sodobno tehnologijo.

Low Rider se na sceno vrača po petih letih, njegova temeljna značilnost je seveda nizek nastavljiv sedež (680 mm), nastavljive pa so tudi stopalke za noge in krmilo, tako da na njem lahko prav vsak motorist najde ustrezen in udoben položaj. Zmogljivejši je zavorni sistem, z vidika izgleda pa je sprememba najbolj vidna na ohišju žarometa in črno obarvanih detajlih, ki so že v preteklosti zaznamovali njegovega predhodnika.

SuperLow 1200T je lahkoten potovalnik z okvirjem Sportsterja, ki pa je po zaslugi nekaterih rešitev prav lahko uporaben tudi v vsakdanji rabi. Ima snemljiv visok vetrobran, stranske torbe z možnostjo zaklepa, sodoben vbrizg goriva, nastavljivo prednapetost zadnjega vzmetenja in tudi protiblokirni zavorni sistem.

Street Bob Special Edition je bobber, ki je vsaj po videzu sodeč že skoraj pravi custom motocikel s pet krakimi platišči in dvobarvno grafiko. Ima skrajšan zadnji blatnik, motor je obarvan v črno barvo, rezervoar pa je sposojen pri modelu Fat Bob.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja