Triumph Tiger Sport 2016

10. 2. 2016
Deli

Pri Triumphu so pohiteli in pred predvidenim rokom predstavili povsem prenovljenega Tigra.

Uradno bo svetovna premiera potekala šele konec tega tedna na Londonskem Motorshowu, a prva uradna fotografija je bila zelo zainteresirani javnosti posredovana danes.

Osvežitev modela Tiger Sport je precej obsežna, tako na tehničnem in mehanskem, kot tudi na kozmetičnem področju. Tiger Sport je tako dobil sveženj tehničnih novosti, med katerimi najdemo sistem ride-by-wire, možnost izbiranja različnih map motorja, nastavljiv sistem proti zdrsu, ABS bo po novem serijski.

Kar se tiče mehanike je prenovljen skoraj celoten izpušni sistem, ki je po novem nekoliko lažji, nova pa je tudi sklopka. Poleg tega je bilo izvedenih še veliko izboljšav na področju sesanja zraka in izpuha, posledično pa bo 1050-kubični trivaljnik čistejši (Euro4) in varčnejši.

Kozmetičnih popravkov so bili deležni številni elementi, najbolj opaznih pa gotovo nastavljiv vetrobran, vzvratna ogledala, stopalke za noge, z uporabo modernejših, ostrejših in bolj tekočih linij, pa je Tiger Sport dobil tudi nekoliko agresivnejši izgled. Na voljo bo v črni ali srebrni barvi.

Tiger Sport za to znamko predstavlja pomemben model, ki se je med kupci dobro prijel praktično takoj po prvi predstavitvi leta 1992. V vsem tem času je bil seveda deležen številnih modifikacij in popolnih prenov, vmes je imel tudi drugačna imena, vseskozi pa so pri Triumphu stremeli k temu, da bi s tem modelom svojim kupcem ponudili najbolj vsestranski motocikel na trgu. Lastniki teh motociklov so z njimi zelo zadovoljni in pogosto pravijo, da si boljšega all-rounderja ne morejo želeti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"