Triumph odslej tudi v motokrosu in enduru

21. 7. 2021 | Jaka Završan
Deli
Triumph odslej tudi v motokrosu in enduru (foto: Triumph)
Triumph

Z Otoka prihajajo zanimive vesti, saj je angleški proizvajalec (doslej) cestnih motociklov Triumph naznanil svojo širitev v motokros in enduro.

Kot strela z jasnega so na dan prišle novice, da bomo v prihodnosti motocikle znamke Triumph lahko gledali tudi na off-road tekmovanjih. Da ni šlo zgolj za kakšno neslano šalo je potrdil direktor podjetja Nick Bloor, ki je v uradni izjavi dejal: "Z današnjim dnem se za podjetje Triumph začenja novo poglavje, katerega se izredno veselimo prav vsi zaposleni. Na nov trg vstopamo z namenom pustiti močan in dolgotrajen pečat, cilj katerega je novi generaciji Triumph voznikov ponuditi zmagovalne motocikle."

Da se je podjetje z 38-letno tradicijo tega obsežnega projekta lotilo izjemno resno, dokazuje tudi dejstvo, da so pod svoje okrilje vzeli ameriško motokros legendo Rickyja Carmichaela poznanega tudi pod vzdevkom 'the GOAT' (greatest of all time) in petkratnega svetovnega prvaka v enduru Ivana Cervantesa. Slednja bosta imela veliko vlogo pri samem razvoju motociklov, prav tako pa bosta v pomoč tekmovalcev, katere bo Triumph vzel pod svoje okrilje.  

Večkratni ameriški prvak v motokrosu in superkrosu Ricky Carmichael:

"Ponosen in počaščen sem, da sem lahko del te zgodbe. Sam na to gledam kot na veliko priložnost in obenem izziv, ki se mi je ponudil ravno ob pravem času. Začeti nekaj takšnega ni mačji kašelj, a vem, da nam bo z ekipo, s katero si delimo isto strast in veselje do motociklov in tega športa, to zagotovo uspelo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja