Triumph Rocket III Roadster in Touring

24. 1. 2013
Deli

Trimph je predstavil prenovljenega Rocket-a. Oba modela, Roadster in Touring v leto 2013 vstopata precej prenovljena.

V začetku decembra je Triumph javnost prvič seznanil s potekom prenove treh modelov iz svojega prodajnega programa, na podlagi fotografij, ki so se takrat pojavile, pa je bilo pričakovati prihod novega Tigra Sport, Bonneville-a in Thunderbirda. A namesto zadnjih dveh so na otoku osvežili model Rocket III.

Prenovljena sta obe različici, Roadster in Touring. Pogonski sklop bo kot do zdaj enak za oba modela, velik motor s prostornino 2.294 kubičnih centimetrov pa bo po novem razvajal s 148 konji (109 kilovatov) in kar 221 Nm navora. Velika sprememba je odstranitev elektronske blokade števila vrtljajev v prvih treh prestavah, posledično pa so izboljšane zmogljivosti tega velikana na dveh kolesih.

Poleg manjšim tehničnim spremembam so se v tovarni posvetili tudi zunanjemu videzu, spremembe pa so še najbolj vidne na pokrovu zračnega filtra, zaščiti hladilnika, ščitniku prednjih vilic in ohišju žarometov. Vsi ti elementi so po novem izdelani iz modnega črnega kroma.

Sedež je po novem oblečen v kvalitetnejši material, pri modelu Roadster pa je nameščen nekoliko nižje kot prej. Del standardne opreme postaja tudi zavorni ABS.


Touring, model z dodatnimi potovalnimi kovčki in visokim vetrobranom je bil prav tako deležen tudi vizualnih sprememb, še najbolj opazna je sprememba naslona za sopotnico in nosilcev bočnih kovčkov. Za razliko od Roadsterja bo Touring stregel z nekoliko manjšim navorom (203 Nm), a kot pravijo pri Triumphu zgolj zaradi bolj potovalno uglajenih voznih lastnosti.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja