Novo: Triumph Trophy 1200

26. 6. 2012
Deli

Dolgo pričakovani luksuzni potovalnik z otoka je naposled le nared in odločen, da pomeša štrene v razredu luksuznih potovalnikov.

Triumph Trophy 1200 je bil uradno predstavljen ta konec tedna in je neposredni tekmec priljubljenemu BMW-ju R1200RT. Tako kot Bavarcem pa bo novi Triumph resen konkurent tudi Hondi in Yamahi.

Najnovejši 'tourer' iz Hinckleya je po besedah tovarne najnaprednejši Triumph vseh časov in bo na voljo v dveh različicah. Medtem ko bo osnovna različica precej klasična, bo prestižnejša SE opremeljena s praktično vso sodobno tehniko, ki jo danes tovrstni motocikli morajo imeti. Elektronsko nastavljivo vzmetenje, 'ride-by-wire', protizdrsni sistem, tempomat, ABS, nadzor tlaka v gumah, potovalni računalnik in številne druge, predvsem bolj zabavne funkcije (USB, MP3), bodo na lica lastnikov vsak prevožen kilometer izvabljali široke nasmehe.

Trivaljni vrstni agregat s prostotnino 1.251 kubičnih centimetrov razvije 132 'konjev', prenos moči na kolo pa poteka preko kardana. Tisti, ki učinkovitost Triumphovega trivaljnika poznate, zagotovo veste, da bi tak motor lahko bil idealen za potovalni motocikel, a kljub temu ob dejstvu, da podobno zmogljive in opremljene motocikel ponuja tudi konkurenca, v tovarni napovedujejo letos le okrog 2.500 prodanih primerkov

Novi Triumph Trophy 1200 na trg prihaja ob koncu poletja, dobavljiv bo v sivi in modri barvi, razveseljujoč pa je tudi podatek o rednem servisnem intervalu, ki obisk servisa predvideva na vsakih 16.000 kilometrov.

MaT

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol