Tudi BMW bo imel mala dvojčka

27. 4. 2014
Deli
Tudi BMW bo imel mala dvojčka

Azijsko in vse bolj tudi evropsko tržišče proizvajalcem narekujeta proizvodnjo motociklov z majhnimi delovnimi prostorninami. Trendom se ne bo uprl niti BMW.

Vse večjemu povpraševanju po motociklih s prostornino manjšo od 500- kubičnih centimetrov so se najhitreje prilagodili japonski proizvajalci. Tudi KTM na tem področju že ima priljubljene modele, pripravlja pa tudi nove. Triumph je prihod svojega že napovedal, enako pa je pred dnevi storil tudi BMW kot vodlni evropski proizvajalec motociklov.

Že v lanskem letu sta BMW Motorrad in indijski TVS sklenila partnerstvo, katerega rezultat bodo prav motocikli z majhno delovno prostornino motorjev. Na Azijskih tleh se bodo ti še naprej prodajali pod imenom TVS, na vseh tržiščih, ki so BMW-ju z vidika svoje blagovne znamke pomembna pa bodo ti motocikli nosili belo modre značke. Trenutno sta v planu mali ednuro in naked, prvi primerki pa naj bi se na trgu pojavili v letu 2016.

Sodeč po aktualnih govoricah bo oba modela poganjal enovaljnik s prostornino okrog 300-kubičnih centimetrov, torej nekje toliko, kolikor jo imajo modeli močnega japonskega trojčka - Kawasaki, Honda in Yamaha.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol