Tudi oranžni ga imajo - KTM Duke 790 kot 'price performance' paket

17. 3. 2022
Deli
Tudi oranžni ga imajo - KTM Duke 790 kot 'price performance' paket (foto: ktm)
ktm

KTM-ovega Duke-a 790 poznamo že dolgo, zato pravzaprav ne gre za novost. Oziroma gre, če se osredotočimo na njegovo ceno.

KTM je svojega prvega dvovaljnega Duke-a z oznako 790 pred dobrim letom dni umaknil iz svoje  ponudbe, saj je kupcem  ponudil močnejšega Duke 890, ki zmore konkretnih 115 'konjev'.

A kot kaže so pri KTM-u skrbno preučili konkurenco ter potrebe in zahteve trga, ter model Duke 790 ponovno ponudili kupcem. Bistvo povratnika se skriva v ceni, ki bi na večini evropskih tržišč morala znašati okrog 9.000 evrov, s tem pa se bo KTM cenovno približal mnogim razrednim tekmecem. Kot kaže kupci na račun nižje cene ne bodo prikrajšani za tradicionalne dobrote, ki jih je Duke vselej prinašal v paketu, saj bo imel LED razsvetljavo, pametni ABS, TFT zaslon in sistem za preprečevanje zdrsa pogonskega kolesa.

Dvovaljnik, ki bo poganjal novega-starega Duke-a bo na trgih izven EU razvil 105 'konjev', za evropske kupce pa bo na voljo s 95-'konjskim' motorjem, ki ga bo moč nadgraditi tudi s kitom za kategorijo A2. Če bo vse steklo po načrtih ga bodo prvi kupci lahko prevzeli nekje sredi letošnjega poletja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja