V Milano prihaja Kawasakijev skuter?

9. 10. 2013
Deli

Kawasaki je edini izmed japonske četverice, ki nima svojega skuterja. Res?

Honda, Suzuki, Yamaha. Trije japonski giganti, ki so na področju skuterjev na globalnem nivoju dosegli praktično vse kar se da doseči, bodo kot kaže že na letošnjem salonu v Milanu lahko dobili novega konkurenta - Kawasakija.

Italijanski motoristični forumi so se v zadnjih dneh razpisali o tem, da so na Milanskih ulicah ugledali kar nekaj skuterjev, ki bi lahko bili Kawasakijevi, novica o nameravani predstavitvi pa je neuradno tudi potrjena. Da gre za zares za 'top secret' nakazuje tudi dejstvo, da je bil del Milana za potrebe promocijskega video spota popolnoma zaprt, kljub številnim radovednežem pa ni 'ušla' niti ena sama slika.

Tisti, ki so vendarle uspeli opaziti nov skuter iz Akashija pa znajo povedati, da je oblikovan izrazito športno, da ima ABS in da je bil pobarvan v standardno zeleno barvo.

Podatki, ki jih je javnosti posredoval Kawasaki pa pravijo, da gre za model J300, skuter, ki si bo gotovo odrezal del tržnega kolača in predvsem pomagal tovarni prebroditi krizo. Oznaka 'J' naj bi bila okrajšava za Jyounetsu, kar naj bi na japonskem označevalo ljubezen. Več uradnih novic o novem skuterju ni.

Znajo pa insajderji povedati, da bi osnova znala biti sposojena pri Kymcu (če je dovolj dober za BMW, zakaj ne bi bil še za Kawasaki?), motor in okvir pa naj bi doniral model Downtown 300i. To pomeni, da bi moral imeti novi Kawasakijev skuter približno 30 konjskih moči. Barve naj bi bile standardne hišne, torej zelena in črna.

Predvidevamo, da bo Kawasaki za svoj skuter kot poglavitno lastnost izbral športnost, torej se podaja v boj predvsem z Gilero Nexus, Aprilio SR in Yamaho X-max. Ne bo lahko, je pa Kawasakijev J300 zagotovo najbolj pričakovana skuterska novost na letošnjem Milanskem salonu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"