V nedeljo druga dirka MX PP

8. 4. 2011
Deli
V nedeljo druga dirka MX PP

Serija dirk za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu se nadaljuje ta konec tedna. V nedeljo, 10. aprila, bo v Škednju potekala druga dirka prvenstva.

AMD Slovenske Konjice bo s to dirko odprlo sezono dirkanja na svojem dirkališču, ki leži pod viaduktom Škedenj na avtocesti Ljubljana – Maribor v neposredni bližini Slovenskih Konjic. Poleg dirke za pokalno prvenstvo bodo nekaj mesecev kasneje organizirali še dirko za državno prvenstvo.

Na prvi dirki v Vrtojbi je v najmočnejši kategoriji MX Open R1 slavil Nenad Šipek (Hrvaška). Najhitrejši slovenski tekmovalec je bil Erik Slavec (TRK Tajfun Šport). Na tretjem mestu je končal Aleksander Žafran (AMD Slovenske Konjice), ki bo v nedeljo adut domačega društva. Na zmago bo štartal tudi aktualni prvak Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice).

Med amaterji imajo AMD Slovenske Konjice še dva favorita za zmago. V kategoriji Open R2 sta na drugem in tretjem mestu Leon Ferš ter Peter Leber. Na osmem mestu je še en dolgoletni tekmovalec pokalnega prvenstva in letos član konjiškega društva, to je Jože Škratek. V kategoriji MX 125 R2 so uvrščeni še štirje domači tekmovalci.

Suhi dnevi obetajo dobro pripravljeno dirkalno stezo, sončna napoved za nedeljo pa še en praznik motokrosa v Škednju. Motokrosisti bodo tekmovali v desetih različnih kategorijah s kvalifikacijskimi treningi kmalu po osmi uri ter štartom prve vožnje ob 10. uri. Zadnja finalna vožnja je na sporedu ob 17.uri.

Matjaž Košir

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja