Vabilo na otvoritev 'hard' sezone v Labinu

23. 1. 2012
Deli

Enduro vikenda v Istri bosta tokrat dva in to s precej spremembami in novostmi. Prvi vikend v marcu se bo odvila hard enduro dirka v Raši, zadnji dan marca in prvi dan aprila pa bodo v Svetem Martinu cross country dirke z dvo- in štirikolesniki.

Prvi dogodek bo enduro 'No fear no limits' dirka v Raši, ki se bo odvijala 3. (endurokros test) in 4. marca 2012 (glavna dirka). Tekmovalo se bo v treh razredih (expert, team in trial) in sicer na 37 kilometrov dolgem krogu v okolici mesta Raše blizu Labina v hrvaški Istri.

Število tekmovalcev je omejeno na 70 v razredu Expert, 60 v razredu Team in 50 v razredu Trial. Štartnina znaša 70 evrov na dirkača, zadnji dan za predprijavo pa je 22. februar! Prijava na dirki ne bo možna.

Mesec kasneje bodo v Svetem Martinu pri Labinu na račun prišli tekmovalci v kar šestih različnih kategorijah priljubljenega crosscountry-ja. Treningi za voznike motokros, trial, enduro, quad in ATV vozil bodo že v petek, 30. marca 2012, v soboto pa se bo na posameznim razredom prilagojeni stezi preko celega dneva odvila prva serija tekmovanj po urniku:

12:30 VETERAN in HOBBY – trajanje 1 h
14:00 SPORT – trajanje 1,5 h
17:00 EXPERT – trajanje 2 h (pol podnevi, pol v temi)
20:00 Quad Sport in ATV – trajanje 1 h (v celoti v temi)

V nedeljo se dirke po enakem zaporedju začnejo že ob 9.00, a v obratni smeri kot v soboto. Za končni rezultat se bo upoštevala uvrstitev na obeh dirkah. Rok za predprijavo na cross country dirke je 21. marec 2012 oziroma do zapolnitve prostih mest (70 za razred Expert, 70 za razred Sport in 70 za razred Hobby in Veteran). Štartne številke priskrbi organizator ob prijavi, dirkaška licenca in registracija vozila ni potrebna.

Organizator je v sodelovanju s pokrovitelji pripravil bogate nagrade (zmagovalci posameznih kategorij bodo prejeli izpušni sistem Akrapovič!), za pravilnost rezultatov pa bo skrbela časomerilska ekipa Speed timing. Udeležencem in spremljevalcem je na voljo tudi nastanitev v Rabcu po ceni 32 evrov za polpenzion v dvoposteljni sobi z doplačilom 10 evrov za enoposteljno sobo.

Urnike, pravilnike in prijavnice najdete v priloženih PDF datotekah.

Dodatne informacije in prijave:
Društvo Batzajla Motor Sport
e-pošta: batzajla@gmail.com
tel: 041/655-081 (Matevž Hribar)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja