Vespa: dobrodelnost za otroke

27. 5. 2013
Deli
Vespa: dobrodelnost za otroke

Korporacija Piaggio je pred kraktim ustanovila dobrodelno organizacijo s katero želi pomagati pomoči potrebnim otrokom.

Piaggio, pod katerega okrilje spada 7 blagovnih znamk povezanih z motorji oziroma skuterji (Piaggio, Vespa, Gilera, Derbi, Scarabeo, Moto Guzzi, Aprilia), ne smemo pa pozabiti tudi na njihovo pomembno vlogo v segmentu malih tovornih in delovnih vozil, se je odločil del svojega prihodka nameniti otrokom po svetu. Hkrati pa bo skušal s svojim prepoznavnim imenom pridobiti tudi druge donatorje.

'Vespa for Children' se glasi vodilno geslo organizacije, ki trenutno v Vietnamu izvaja kamapanjo za pridobitev potrebnih sredstev za otroško bolnišnico v mestu Hanoi. Kot je povedal prvi mož koncerna Roberto Colaninno ni naključje, da je za svojo organizacijo Piaggio izbral prav ime Vespa.

Vespa je namreč v Italiji in drugje po svetu v zadnjem času postala sinonim za kvalitetno in dobro življenje. Imeti in voziti Vespo ni samo užitek, pač pa tudi svojevrsten privilegij. Vespa tak status uživa v praktično vsakem kotičku sveta, zato je prav, da del svojega šarma in karizme skuša unovčiti tako, da z zbiranjem potrebnih sredstev za otroke, nekaj kvalitete prinese tudi v življenja revnih in pomoči potrebnih otrok.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja