Video: Aprila Shiver 750 GT

26. 3. 2009
Deli

Je to Aprila po meri povprečnega slovenskega motorista? Absolutno! Glede na to, da so pri nas daleč najbolj priljubljeni motocikli tisti z zgornjim delom vetrne zaščite in tam nekje okrog 600 kubičnimi centimetri v motorju, je Shiver 750 GT zadetek v polno.

Aprilia je s tem motociklom kar malce presenetila, saj je to eden najbolj konzervativnih modelov v zadnjem obdobju. Ostre linije aerodinamičnega poloklepa sicer res malce spominja na KTM-ov SMT 990, a v praksi je vse podrejeno udobju in predvsem absolutni vsestranskosti in uporabnosti.

Je športna a hkrati dovolj zardržana, da je lahko stroj za turistično pohajkovanje. Položaj sedenja za krmilom je namreč prijetno pokončen in že na pogled neutrujajoč, sama vetrna zaščita pa tudi izgleda lepo odmerjena.

Glede na to, da nam je agregat znan in zanj lahko izrazimo samo pohvale in da ciklistika motocikla navdušuje z mirnostjo in natančno vodljivostjo, bo to zanimiva alternativa Hondama CBF 1000 in 600, Yamahi Fazer in XJ6 Diversion in Suzukijevim Banditom S.

PEK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja