Video: BMW Motorrad Days 2009

11. 7. 2009 | Matevž Hribar
Deli

Bili smo na devetem srečanju lastnikov in ljubiteljev motociklov znamke BMW. Odlične ceste, bogat spremljevalni program, dovolj hrane in še več piva, prijetna družba in, kakopak, ogromno motorjev z belo-modro značko.

Tokratni BMW-jevi motoristični dnevi so bili že deveti po vrsti, spet v Garmisch-Partenkirchnu, turističnem mestu na severnem robu Alp, dobrih 400 kilometrov oddaljenemu od našega glavnega mesta. Motorističnim navdušencem se zaradi odličnih cest do Garmiša splača zapeljati že zaradi poti same, še posebno če naredijo ovinek čez italijanske dolomite, ali pa jo udarijo mimo Grossglocknerja.

Na prireditvenem prostoru, kjer v zimskem času prostor zasedajo smučarji, je pravo malo naselje raznih stojnic z vsem, kar si je mogoče izmisliti v povezavi z BMW-jem: na ogled so terenska ali komfortna dodatna oprema, originalna BMW-jeva motoristična oblačila, predstavljajo vodene avanture širom sveta, pnevmatike pa tudi Akrapovičeve izpušne sisteme.

Organizatorji so pripravili tri poligone in sicer za enduro (za preizkušanje G 450 X in Husqvarninega terenskega programa), avtomobile (preikus štirikolesnega pogona) ter lažjo enduro progo za tesne vožnje serije GS. Za mnoge bistvo Garmiša se skriva v velikem šotoru z živo glasbo in enormnimi zalogami piva, v katerem so tudi predstavili člane BMW-jeve dirkaške ekipe iz prvenstva superbike in izžrebali srečneža, ki je domov odpeljal novega F 800 R. V šotoru se dogaja pozno v noč in prav nič nenavadnega ni, če mimo pride kak zvezdnik, Rubens Xaus ali pa Chris Pfeiffer, ki bo z vami rade volje nazdravil z litrskim vrčkom in spregovoril besedo. Morda je ravno zaradi prevelikih količin popitega hmeljevega napitka Chris na stunt show-u v nedeljo dvakrat padel . .

Vreme je bilo sicer spet (bojda je pač taka tradicija) bolj kisle narave, a kot pravijo pravi motoristi: ni slabega vremena, le slaba oprema. Kako smo se imeli na devetem BMW-jevem zboru, si oglejte v videu, enega pa so pripravili tudi nemci - ogleda si ga lahko na BMW-jevi spletni televiziji.

Matevž Hribar

foto: BMW, Matevž Hribar

04072009_MM_BMW_Motorrad_Days