Video: Husqvarna WR 125 na enduro dirki

9. 3. 2010 | Matevž Hribar
Deli

Je 125 'kubikov' dovolj za enduro dirko? Na čelado smo namestili kamero s širokokotnim zaslonom, tako da se o ustreznosti čebelice z osmino litra v valju lahko prepričate sami.

Mulci! Tile 'onboard' posnetki morda delujejo kot tisti iz računalniške igrice Motocross Madnes (ali kaj podobnega, kaj pa jaz vem kaj je trenutno aktualno), pa niso. Tole je čisto taprava Huska, pod Michelinkami je tapravo blato in tam naokrog je pristen (trd! ) les. Seveda ob takšnem udejstvovanju v nasprotju s športom iz naslanjača lahko poči kak prst ali gre k vragu ključnica, da o praskah na dvokolesnikih ne govorimo, ampak hej . . Kaj pa nam sploh še preostane, če bomo na koncu še seksali (pa magari z Megan Fox) prek čipov in spleta? Mulci, marš ven v akcijo - na bicikel, konja, na lastne noge ali pa na motor!

Še dve besedi o kobilici, ki me je tokrat prevažala po marmeladasto drseči istrski ilovici in skalah. Gre za lansko leto prenovljeno Husqvarno WR 125 (takole jo je na predstavitvi peglal tovarniški dirkač Antoine Meo) z dvotaktnim motorjem, ki je nevarno podoben tistemu v motokros dirkalniku, zato ga (vsaj takole odblokiranega) ne smete voziti s kategorijo A do 125 ccm in 11 kW, ker je teh kilovatov vsaj dvakrat toliko . . Lahko pa ga vozite na dirki kot je bila tale, kjer tovarišev policistov, pa tudi gobarjev, lovcev in gozdarjev pač ni.

Brez olepšavanj in povsem odkrito pa boste o tem, kaj mi je bilo na Huski všeč, kaj bi lahko v tovarni izboljšali in kaj sem polomil, lahko prebrali v sedmem letošnjem Avto magazinu, ki izide 25. 3. 2010. Klinc, tudi kakšno revijo moramo prodat :)

Matevž Hribar

foto: Mateja Zupin

kamera: Matej Gerkman

montaža: Rok Mele

06032010_MM_Labin