Video: Matjaž Hočevar stunta z Stalkerjem

30. 9. 2009 | Matevž Hribar
Deli

Matjaž Hočevar je skuterist, ki z Gilero Stalker izvaja dih jemajoče trike. Tudi brez prednjega kolesa gre!

Gilera ima vgrajen 70-kubični cilinder, Dellortov uplinjač premera 17, 5 milimetra in lažje valčke v variomatu. Predelane ima prednje vilice ter zavore, sposojene s 180-kubične Gilere Runner. Zadaj so za lažje namestili dodatno zavorno čeljust, tako da lahko na skuterju zavira tudi z nogo. Ne manjka seveda kovinska konstrukcija za zadnjim sedežem (bojda se temu reče 12 o'clock bar) za vožnjo po zadnjem kolesu v navpičnem položaju in lažje izvajanje trikov v stoječem položaju.

Matjaž se z motociklizmom in stuntom ukvarja dve leti, preden pa se je usedel na prvi skuter, Yamaho BWS 50, pa je dve leti vadil s trial kolesom. V prihodnji sezoni načrtuje presedlati na Kawasakija 636 in pokukati na nastope v tujini.

V Sloveniji se je udeležil vseh tekmovanj za stunt pokal (v žepu ima dve drugi in eno tretje mesto), največji dosežek pa je nastop na letošnjem AvtoMotoShow-u v Ljubljani, na katerem je izvajal trike vzporedno z italijanskim quad stunt teamom. Pravi, da so ga povabili tudi na nastope po Italiji.

Matevž Hribar

foto: Arhiv Matjaž Hočevar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja