Video: Tudi ti lahko zmagaš na otoku Man

4. 2. 2018
Deli
Video: Tudi ti lahko zmagaš na otoku Man

Dirkanje na otoku Man je  rezervirano le za najbolj pogumne dirkače. V resničnem življenju seveda, a obstaja še en, vzporedni svet.

V začetku marca bo izšla dirkaška video igra, ki bo na voljo za večino igralnih konzol in tudi osebne računalnike. Virtualno se bo dogajalo na znamenitem otoku Man, kjer bo igralec lahko zlezel v kombinezon enega od 23 dirkačev, ter zajahal enega od 38 motociklov.

Seveda takšno dirkanje s tistim resničnim ni in ne more biti primerljivo, vseeno pa se bodo navdušenci do neke mere poistovetili z resničnimi junaki te dirke in vsaj virtualno doživeli občutke, ki dirkače spremljajo v resničnem življenju.

Sodeč po video napovedniku so elementi igre, kot so grafika, zvok in podobno na zelo visokem nivoju. Simulacija proge na otoku Man je zelo detajlna in vključuje prav vsak ovinek in grbino na 60-kilometrski stezi. Še več, pogoji iz resničnega življenja naj bi bili na zaslon prenešeni izredno skrbno, igralec se bo soočal s sencami, lužami, listjem, gledalci, na določenih odsekih pa ga bo zaslepilo celo sonce.

Cena videoigre bi pri nas morala znašati okrog 60 evrov.


Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"