Vsak začetek je težak

7. 3. 2007
Deli
Vsak začetek je težak

. . tako bi lahko rekli v ekipi Inotherm racing team, katera se v letošnji deset članski odpravi mudi na letošnjem dirkaškem festivalu v Daytoni na Floridi.

Po začetnih težavah, Ameriška carinska služba je po varnostnem protokolu namreč hotela za 14 dni zadržati zabojnik, v katerem sta bila preko letalskega prevoznika poslana dva dirkalna motocikla in vsa ostala za dirke potrebna oprema. Po trodnevnem boju z birokracijo je Slovencem le uspelo pridobiti motocikle in z nekajdnevno zamudo, so se odpravili iz Miamija v Daytono kamor so prispeli včeraj.

Po dnevu za pripravo in sestavo motociklov, so danes kot kaže, že ujeli svoj ritem in na jutrišnje treninge se fantje že pripravljajo s polno paro. Danes so uspešno prestali tehnične reglede za oba motocikla in Boštjan Skubic ter Boštjan Pintar sta tako pripravljena za dirko. No, do glavne dirke pa ju seveda loči še kar nekaj preprek. V prihodnjih dveh dneh bo namreč najprej na sporedu serija treningov s kvalifikacijami, skozi katere se morata slovenska ekstremna motociklista prebiti na glavno dirko, na kateri bo v soboto ob 14h, nastopilo maksimalno 80 najhitrejših svetovnih dirkačev na dveh kolesih.

Dirkanja na strmem ovalu, kjer hitrosti presegajo 300 km/h sta oba Boštjana že vajena, saj je za Skubica to že sedmi, za Pintarja pa letos drugi nastop na tej dirki.

Tudi letos so v Daytoni vsi najboljši ameriški dirkači in pa prenekatero slavno ime svetovnega motociklizma. Brata Bostrom, Miguel Duhamel, Ben Spies, Matt Mladin, ter Roger Lee in Tomy Hayden, brata svetovnega prvaka v razredu moto GP, Nickya Haydna.

O Daytoni sta rekla:

Boštjan Skubic: “Po prijavah in konkurenci sodeč, bo letošnja Daytona nedvomno najbolj naporna izmed vseh doslej. Vesel sem, da smo rešili težave s carino in da smo končno tu. Naš cilj je čimboljša uvrstitev, čeprav se zavedamo, da bo težko preseči lanski rezultat, ko sva dosegla 20. in 22. mesto. Jutri se pričenjajo treningi in šlo bo zares. Ker so letos le ene kvalifikacije namesto dveh, ne bo prostora za napake.”

Boštjan Pintar: “Drugo leto v Daytoni je po eni strani olajšanje, saj vem kaj me čaka, in proga ni več popolna neznanka. Ravno to, je po eni strani tudi handikap, saj vem, da so hitrosti velike in da so ostali tekmovalci pri prehitevnju ali vporedni vožnji precej neizprosni. Vsekakor si želim končati dirko in se seveda odrezati kar najbolje.”

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol