Wroom 2011

11. 1. 2011
Deli

Na tradicionalnem Ducatijevem in Ferrarijevem festivalu v Madoni Di Campiglio sta se v novih kombinezonih prvič uradno pokazala Valentino Rossi in Nicky Hayden.

V prestižnem italinajskem smučarskem letovišču sta bila včeraj v središču pozorosti predvsem oba dirkača, Nicky Hayden in Valetnino Rossi, danes pa bo predstavljen tudi novi dirkalnik GP11.

Na tiskovni konferenci je bilo veliko pozornosti posvečene Rossiju oziroma njegovemu zdravstvenemu stanju po operaciji rame. Rossi je povedal, da na prvih testiranjih v Sepangu v začetku februarja najverjetneje še ne bo v polni formi, saj po navedbah zdravnikov do polnega okrevanja potrebuje še nekaj mesecev.

A ne glede na to bodo v prihodnjih tednih pri Ducatiju storili vse, da bo Rossi iz svojega dirkalnika (ki naj bi bil že zdaj zelo hiter) izvlekel maksimum. Kot pravi Rossi sta možnosti dve, ali prilagoditi dirkalnik njegovim potrebam, ali pa bo moral on spremeniti slog svoje vožnje. Kaj točno se bo zgodilo pa v tem trenutku še ne ve.

V prihodnjih dneh bo sledila še predstavitev Ferrarijevega moštva F1, v petek pa sledi tudi skupno druženje, ki bo odprto tudi za javnost.

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol