Wroom 2013: Ducati odkril Desmosedici GP13

17. 1. 2013
Deli

Tradicionalni festival Wroom, ki ga tradicionalno organizirata Ducati in Ferrari je  razkril nekaj novosti o novem MotoGP dirkalniku.

Znamenito smučarsko letovišče Madonna di Campiglio bo v teh dneh obarvano v rdeče. Januar je mesec, ko Ferrari in Ducati tam organizirata svoj promocijski festival Wroom. Predstavitve ekip, predstavitve dirkalnikov, predvsem pa obilica zabave na snegu pa je zanimiva paša za oči.

Ducati je tokrat poleg novega dirkalnika Desmosedici GP 13 letos predstavil tudi novega tovarniškega dirkača. Andrea Dovizioso je sicer star znanec v prvenstvu a za Ducati bo nastopal prvič.  Za 'rezervno' tovarniško ekipo Pramac Ducati (status ekipe je tudi uradno označen kot tovarniška rezerva!) pa bosta vozila Ben Spies in Andrea Iannone.

Bernhard Gobmeier (eden izmed vodilnih iz Ducatijeve nove ekipe) menda nad tem, da je Rossi zapustil ekipo ni navdušen, prav tako pa tudi on vztraja v smeri ki jo je začrtal Valentino. GP13 tako ohranja aluminijast okvir, sicer pa so na Wroomu o motociklu odkrili še to, da tehta 160 kilogramov, vzmetenje ostaja Ohlisnovo, zavore Brembove, motor V4 Desmodromic pa lahko razvije več kot 235 konjev (172 kW), s pravim prestavnim razmerjem pa lahko 'leti' tudi blizu 350 kilometrov na uro.

 Kako se bo nov dirkalnik odrezal z novimi dirkači pa bomo prvič izvedeli kmalu na prvih uradnih testiranjih sezone.

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol