Yamaha FJR 1300 (2016)

4. 12. 2015
Deli
Yamaha FJR 1300 (2016)

Yamaha je za prihodnjo sezono osvežila njihov največji sport tourer. In FJR 1300 je dobil tisto, kar je marsikdo pogrešal. Šesto prestavo.

Yamaha FJR 1300 je izvrsten športno potovalni motocikel, ki poleg tega, da ga odlikujejo odlične zmogljivosti in vozne lastnosti, velja tudi za enega najbolj zanesljivih motociklov vseh časov.

Kljub temu, da se je aktualni model po zaslugi močnega motorja in velikega navora s prometnim tokom in tudi hitro vožnjo zlahka kosal tudi s petimi prestavami, so se pri Yamahi odločili, da bo ta motocikel dobil tudi šesto prestavo. Za ta namen so izdelali povsem nov menjalnik, ki je kljub dodani prestavi za slabega pol kilograma lažji.

Poleg dodatne šeste prestave so spremenili tudi prestavna razmerja vseh prvih petih prestav, posledično pa je ta motocikel postal odzivnejši, hitrejši in tudi sicer zmogljivejši.

Izboljšave pa FJR ni bila deležna samo pod oklepom. Dobila je tudi novo razsvetljavo, ki s pomočjo tehnologije LED po novem sveti tudi v ovinek, osvežena pa je tudi armaturna plošča, ki je dobila novo grafiko in preglednejši osrednji digitalni zaslon. Vse Yamahe FJR pa bodo po novem serijsko opremljene tudi s predpripravo za povezavo s sistemom Dainese D-Air Street. Ob vsem tem pa naj bi cene ostale praktično nespremenjene.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol