Yamaha YZF-R 125 (2014)

18. 2. 2014
Deli

Yamaha je predstavila temeljito prenovljenega 125-kubičnega športnika.

S tem motociklom je Yamaha na trgu debitirala leta 2008, predstavljen pa je bil skorajda vzporedno z stakrat veliko bolj zmogljivimi sestrami R6 in R1.

Kot pravijo pri Yamahi je bila prenova bolj temeljita kot je to videti na prvi pogled, mala športnica pa je tako dobila nove sprednje USD vilice, radialne zavorne čeljusti in povsem nov sistem za vbrizg goriva.

Oblikovno je novi YZF-R 125 še bolj kot predhodnik podoben večjemu modelu R6, oklep pa je bil največjih sprememb deležen v okolici difuzorjev za zajem zraka med obema žarometoma, spremenjen je bočni oklep, na zadku pa je dodan nov žaromet in krajši nosilec registrske tablice. Tudi sprednji blatnik so oblikovalci zgnetli na novo, obarvan pa je v barve ogljika.

Nova so tudi kolesa, ki so zdaj 6 kraka (kraki v obliki črke Y), dimenzije pnevmatik pa ostajaj nespremenjene, spredaj 100/80-17 in zadaj 130/70-17.
 Na novo je zasnovana armaturna plošča, ki je zdaj v celoti digitalna, poleg osnovnih podatkov pa prikazovalniki prikazujejo tudi porabo goriva.


Zahvaljujoč povsem novemu sistemu vbrizga se je povprečna poraba v primerjavi s prejšnjim modelom zmanjšala za 11%. Razpoložlive barve bodo tri, matirano siva, rdeča in modra. Na seznamu dodatne opreme pa je tudi Akrapovičev izpušni lonec.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja