Z Multistrado okrog sveta (skozi Ljubljano)

17. 5. 2011 | Matevž Hribar
Deli

Danes se je iz Ljubljane do Fernetičev in naprej proti Siciliji odpeljal Paolo Pirozzi, ki je na lanskem Ducati Week-u pričel pot okrog sveta.

Pot okrog našega prelepega planeta je z Ducatijevo Multistrado 1200 pričel lani, 13. junija 2010, v Misanu in krenil čez Evropo, Rusijo, Kitajsko, Japonsko, Severno in Južno Ameriko ter Anglijo nazaj v naše kraje. Slovenija je bila zadnja država, ki jo je obiskal pred vrnitvijo v domovino.

Danes ga je od Ljubljane do Fernetičev pospremil član Ducati Kluba Slovenija, David Dolenc, kateremu je med pogovorom zaupal, da je na poti opravil pet rednih servisov in da je sicer motocikel deloval brezhibno, kar dokazujejo pravočasni prihodi na vse začrtane točke - Ducatijeve klube po svetu. Na motociklu ni uporabljal navigacijskega sistema, na vprašanje, kako pa se je znašel v puščavah in stepah, pa je pokazal proti nebu in v polomljeni angleščini odgovoril: "Onli d stars". (Samo po zvezdah, torej).

Njegova pot se bo zaključila 12. junija pred tovarno Ducati v Bologni, torej točno eno leto po odhodu. Slovenija je zanj posebna država, ker je to zadnja država pred povratkom v rodno Italijo in zato vse doživlja še toliko bolj emocionalno. V Fernetičih, kjer so ga pričakali prijatelji, je pritekla tudi kakšna solza.

Paolo pa že načrtuje nova potovanja in njegov glavni cilj je do svojega 36. leta z motocikli Ducati prevoziti milijon kilometrov, kar glede na to, da jih je že sedaj prevozil 400.000 in da jih do naslednjega leta na World Ducati Weekendu želi doseči 500.000, sploh ni tako nenavadno.

Več o njegovem prečkanju Slovenije si lahko preberete tule.

Matevž Hribar

foto: David Dolenc

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel