Za ljubitelje ekskluzive: Norton V4 RR

17. 11. 2016
Deli
Za ljubitelje ekskluzive: Norton V4 RR

Angleži, ki si že nekaj časa prizadevajo, da bi se znamka Norton spet vpisala na seznam še živečih proizvajalcev motociklov je predstavila novega superšportnika.

Norton V4 RR je gotovo eden izmed tistih motociklov, ki bo nase priklenil praktičo vsak pogled. Resnici na ljubo je že na prvi pogled zelo vznemirjajoč, tisti, ki stavijo na tehniko in sodobne materiale pa ga bodo gledali z veliko mero spoštovanja.

Če samo na kratko povzamemo nekatere lastnosti novega Nortona. Tukaj je povsem nov V4 motor, ki je v celoti razvit in izdelan na otoku, karbonski oklepi, karbonski rezervoar, karbonska kolesa, dirkalni okvir (TT), 7-palčni osrednji zaslon, kamera namesto vzvratnih ogledal, popoln elektronski paket.


Pri Nortonu so na svoj najnovejši izdelek zelo ponosni, saj so v primerjavi z BMW, Yamaho, Ducati in drugimi za razvoj porabili bistveno manjši znesek, kot pravijo, pa izdelali motocikel, ki se bo brez težav postavil ob bok najboljšim. Ker niso bili omejeni na nikakršne platforme predhodnih modelov so imeli inženirji precej proste roke, odločili so ze motor zasnove V4, saj je po njihovem ta konfiguracija za dirkalni motocikel najprimernješa. Ne samo zaradi samih zmogljivosti pač pa tudi zaradi drugih fizikalnih zakonitosti tovrstnega motocikla, predvsem kar se tiče mer in težišča.


Ekskluziva seveda ni poceni, na voljo bosta dva modela. Tisti s cestno homologacijo bo stal približno 28.000 funtov, model pripravljen za dirko pa okrog 44.000 funtov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"