Zavarovalnica Triglav in AMZS poskrbela za 350 motoristov

Kljub temu, da se letošnja motoristična sezona počasi izteka, ni nikoli prepozno, da motoristi in motoristke osvežijo svoje znanje in dobijo napotke za varno vožnjo.

7. 9. 2020

Zavarovalnica Triglav je v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem že sedmo leto zapored organizirala brezplačne delavnice varne vožnje za motoriste, ki se jih je udeležilo okrog 350 motoristov. Delavnice varne vožnje so med motoristi že tako poznane in priljubljene, da so bila prosta mesta za dva dogodka zasedena v zgolj nekaj dneh. Dogodek Motoristi za motoriste poleg praktičnih izobraževanj na poligonu (vožnja v ovinku, zaviranje z ABS, obvladovanje motocikla …), ki jih vodijo priznani inštruktorji, kot so Brane Legan, Vojko Safran, Peter Smrekar, Darko Daljević, Marko Bračič, Sandi Sheikha in Luka Žunec, omogoča tudi izobraževanje s področja prve pomoči, vzdrževanja motocikla, zaščitne opreme, priprave motorista na vožnjo, vzdrževanja motorja in ogled kratkih demonstracij motoristov-inštruktorjev.

V Zavarovalnici Triglav pa vsako leto ne pozabijo na izjemno pomembno delo motoristov reševalcev, saj slednji mnogokrat med prvimi priskočijo na pomoč, ko se na cesti pripeti nesreča. Da bi jim olajšali delo in obenem poskrbeli za njihovo varnost, so jim tudi tokrat podarili preventivno motoristično opremo.

Fotografije: Uroš Podlogar