Že imate kodo 125? Pohitite, Suzuki bo oktobra v Slovenijo pripeljal kar dva nova modela.

21. 7. 2022
Deli

Po nekoliko daljšem premoru je Suzuki na trgu EU ponovno vstopil v razred 125-kubičnih skuterjev. Tu smo ga poznavalci vselej prepoznali po izredno učinkovtih in praktičnih modelih.

Predvidoma v mesecu oktobru, bi morala nova Adress 125 in Avenis 125 doseči tudi slovenske prodajne salone.  No, pravzaprav bi bilo bolj korektno če bi zapisali da gre za en prenovljen in svež model. Model Adress je namreč že vozil po evropskih cestah, kot najbolj uspešen model v svojem razredu pa se je proslavil v Indiji, kjer so doslej prodali že več kot 4 miljone primerkov. Model Avenis je debitiral letos spomladi in kot pravijo pri Suzukiju, so ga kupci zelo dobro sprejeli.

Medtem, ko Adress ohranja svoj nekoliko bolj retro videz, Avenis kupce nagovarja z nekoliko bolj športno podobo. Obema pa je skupna mehanika in tehnika. To pomeni, da sta oba opremljena z LED razsvetljavo in zračno hlajenim štiritatktnim motorjem s Suzukijevo SEP tehnologijo (Suzuki Eco Performance). Da gre za zelo učinkovit motor, kaže tovarniški podatek o porabi goriva. Za sto kilometrov naj bi zadoščalo že manj kot dva litra neosvinčenega bencina.

Oba imata tudi LCD zaslon, ki zagotavlja dobro vidljivost in ponuja čisto ter pregledno grafiko. Na njem je tudi indikator za varčno vožnjo, oba pa imata tudi uporaben predal pred voznikom, prostor za prtljago pod sedežem in USB vtičnico. Oba imata tudi nekaj, česar večina drugih nima več. Poleg električnega zaganjača imata tudi nožni 'kick starter'.

Ker vemo, da je Suzuki v tem razredu praviloma zelo korekten pri oblikovanju cene, vam torej preostane le še to, da počakate, da Adress ali Avenis prispeta v Slovenijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja