Zimsko srečanje štirikolesnikov

16. 12. 2010
Deli

Prejšnji teden se je na Osankarici odvijalo drugo zimsko srečanje lastnikov štirikolesnikov.

V soboto, 11. 12. 2010, je na Osankarici na Pohorju potekalo že drugo Zimsko srečanje štirikolesnikov v organizaciji mariborskega kluba štirikolesnikov K4K in spletnega portala moto-sport.si.

Srečanja na nadmorski višini skoraj 1.200 metrov se je udeležilo več kot dvesto ljudi, ki so prišli s 115 štirikolesniki vseh vrst in znamk in iz vseh klubov po Sloveniji. Udeleženci so prišli tudi iz 200 in več kilometrov oddaljenih krajev.

Obiskali so nas tudi invalidi na svojih prirejenih štirikolesnikih, najstarejši udeleženec je imel 64 let, najmlajši pa 16. Nekaj obiskovalcev je prišlo tudi z avtomobili. Bistvo srečanja je bilo druženje enakomislečih, vendar pa je organizator pripravil tudi pester program. Izvedli so paralelni slalom, kjer se je v slalomski vožnji pomerilo več kot 50 voznikov. Da pa stvar ne bi izgledala preveč resno, je bilo potrebno sredi vožnje uporabiti tudi nekaj avtomehaničnega znanja in spretnosti z nalogo v čim krajšem času odviti ogromno matico iz ogromnega vijaka po sistemu 'kakor veš in znaš', seveda pod budnim očesom pokrovitelja podjetja Unior iz Zreč. Zmagovalci po kategorijah so prejeli lepe praktične nagrade.

Organizator je s pomočjo sponzorjev in razstavljalcev, ki so razstavljali novosti za leto 2011, poskrbel tudi za brezplačen topel obrok in pijačo za vse udeležence srečanja. V popoldanskih urah se je v prostorih Doma na Osankarici odvijal spremljevalni program v obliki potopisnih predavanj, predvajanja filmov na tematiko štirikolesnikov, vrhunec dneva oz. večera pa je bila podelitev pokala za izbor naj štirikolesnika leta 2010 v Sloveniji in Hrvaški, ki so ga organizirali slovenski spletni portal moto-sport.si, hrvaški portal croline.com in Klub K4K.

Nagrada v obliki unikatnega, ročno izdelanega pokala, je tokrat pripadla štirikolesniku Can-am Outlander 800R XXC, priznanega kanadskega proizvajalca BRP – Bombardier. Seveda je kot vsa podobna srečanja tudi tega zaokrožil družabni večer, v katerem pa ni manjkalo različnih debat, prevladovala pa je tista na temo pred dnevi s strani države ovržene uredbe o vožnji v naravnem okolju, ki naj bi deskriminatorno prepovedovala uporabo vseh vrst vozil v naravi.

Vsi udeleženci so si bili edini, da takšnih uredb država enostavno ne more pisati sama zase, ampak za vse državljane, kateri pa bi, organizirani v društva in klube, želeli tvorno vplivati pri pisanju, sprejemanju in nenazadnje tudi pri izvajanju teh zakonov.

Udeleženci srečanja so bili z organizacijo in ponujenim na srečanju zadovoljni, prav tako pa je bil zadovoljen z izvedbo in obiskom (to je bilo do sedaj največje tovratno zimsko srečanje pri nas) organizator - Klub K4K iz Maribora, ki je za pomlad 2011 obljubil prireditev, kot je v Slovenji na tem področju še ni bilo. Takrat z poudarkom na dobrodelni akciji. Torej nasvidenje v Orehovi Vasi 2011!

Klub K4K

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"