Oprema Promocijsko sporočilo

Dunlop Mutant - inovativna vsestranska pnevmatika

30. 6. 2021 | Peter Kavčič
Deli

Dunlop je predstavil novo vsestransko pnevmatiko Mutant, ki prinaša inovacije in prepletanje različnih tehnologij. Na voljo je za kar 370 različnih motociklov ne glede na to, ali gre za segment avanturističnih potovalnih enduro motociklov za športne touring motocikle, za nakede, retro ali supermoto motocikile.

Dunlop Mutant je rezultat združevanja znanja pri superšportnih in potovalnih pnevmatik s tehnologijami, razvitimi v dirkah po mokrem vremenu. Dunlop to združitev inovacij imenuje "tehnologija 4 letnih časov" ki temelji na kombinaciji materialov, konstrukcij in zmesi, ki so bile zasnovane za delovanje v najtežjih podnebnih razmerah - vključno z ostrimi zimskimi razmerami. S tem je Mutant prejel tudi uradno oceno "M + S", kar pomeni, da je zelo primeren za najzahtevnejše vremenske vplive.

Trenutno so na voljo v petih velikostih za sprednjo in v šestih za zadnjo pnevmatiko. Pri razvoju so imeli v mislih predvsem crossover motocikle kot so Yamaha Tracer, Ducati Multistrada in BMW S 1000 XR, če naštejemo le nekaj predstavnikov. Na osnovi raziskave so dobili povratno informacijo, da danes motoristi iščejo pnevmatiko, ki jim daje superšportni občutek in vodljivost, hkrati pa zagotavlja samozavest pri uživanju v vožnji ne glede na vreme.
 
Dokazana terenska sposobnost

Vsestranski potovalni motocikel se mora dobro znajti tudi na lažjem terenu, Mutant pa se je izkazal tudi v teh razmerah. Pri Dunlopovem lastnem terenskem preizkušanju je Mutant na zahtevnih terenskih progah Monteblanco presegel tekmece in zagotovil vrhunski oprijem na Yamahi Tracer 700 in BMW-ju R 1200 GS.

Prepoznaven vzorec profila spominja na dirkalne pnevmatike za dež, kakor tudi za supermoto in dirttrack.Poleg atraktivnega izgleda prinaša tudi brezkompromisnost pri zmogljivostih za popolnoma novo vrsto moto pnevmatik.