Arai RX-7V

Med nedavnimi testiranji motociklov na Kanarskih otokih smo s seboj na preizkus vzeli tudi novost v ponudbi Araijevih čelad.

Arai RX-7V (foto: Primož Jurman) Primož Jurman
28. 2. 2019

Arai je po eni strani (še vedno) pojem kakovostne čelade, po drugi pa je na trgu čedalje več drugih znamk, ki ogrožajo primat. A vsaj kar se tiče vgrajene pasivne varnosti, kjer si sami postavljajo celo višje standarde od veljavnih, kakovostnih materialov in izdelave ter počutja, Arai ostaja na vrhu. Nov, dirkaški model čelade RX-7V se tako lahko pohvali z novo zunanjo školjko, posebnim zapiranjem vizirja VAS (Variable Axis System), novim protibakterijskim materialom notranje obloge in ličnih blazinic ter učinkovitejše izpeljanimi notranjimi kanali za prezračevanje.

Čelado smo preizkusili v vremenskih razmerah s precejšnjimi temperaturnimi nihanji. Prezračevanje je odlično, v hladnih jutrih godi podbradna mrežica, čelada je prijazna do tistih, ki nosi(jo)mo očala. Še posebno atraktivna je replika grafike dirkača MotoGP Mavericka Vianlesa. Zanjo boste odšteli 999 evrov. Uvaža in prodaja: Pintar Racing Service