Čelada Shoei NXR, model Harmonic TC-10

Letošnja Shoeijeva novost v ponudbi družine čelad iz družine NXR, izdelane iz kompozitnih vlaken, je model Harmonic TC-10.

Čelada Shoei NXR, model Harmonic TC-10 (foto: Primož Jurman) Primož Jurman
24. 4. 2019

Oblika čelade sledi obliki same glave, razen vkomponiranega aerodinamičnega spojlerja za stabilnost na zadnjem delu je brez odvečnih dodatkov. Pohvali se lahko s sistemom E.Q.R.S. (Emergency Quick Release System) za hitrejše odstranitev obraznih blazinic v primeru nezgode. Čelada lepo zajame glavo, notranje oblazinjenje različnih velikosti je odstranljivo, pralno, prijetno na dotik, možno ga je prilagoditi obliki in velikosti glave.

Pomemben element je prezračevanje, ki je tudi pri modelu NXR izvedeno prek  kanalov, ki vodijo iz štirih vhodnih šob in šestimi izhodnimi odprtinami na začelju. Zapenjanje je izvedeno z dvema D obročkoma, na voljo pa je v štirih velikostih zunanje školjke (XXS-S, M, L, XL-XXL). Prvi testni vtisi so zelo dobri, saj se vizir enostavno in tesno zapira, dekletom bo posebno všeč rožnati motiv poslikave. Cena 529 evrov pri različnih trgovcih po Sloveniji.